napelemes-fagyiskocsi2

Napelemes fagylaltoskocsi

Napenergiával hűtött fagylalt

 

Egy újabb nagyszerű példa a napenergia hasznosítására.


A nyári időszakban hatalmas többlet-villamosenergia fogyasztást jelent a hűtés energiaigénye, legyen szó légkondícionálóról vagy hűtőgépekről. Éppen ezért üdítő színfolt egy olyan fejlesztéssel találkozni, mint a milyen a holland Springtime designstúdió napelemes fagylaltoskocsija. A napelem a fagyiskocsi tetején helyezkedik el, így a megoldásnak köszönhetően az áru hűtése a napenergia felhasználásnak köszönhetően plusz károsanyag-kibocsátás és költség nélkül oldható meg.

napelemes-fagyiskocsi2 napelemes-fagyiskocsi
kattints a képekre nagyításért!

 

A designstúdió célja többek között ezzel a fejlesztéssel is, hogy „izgalmas termékeket, szolgáltatásokat és brandeket hozzon létre, amelyek igazi paradigmaváltást jelentenek a mobilitás, sport, belsőépítészet, köztéri művészet és a brandek fejlesztése terén”.

 

A bemutatott szerkezet az IJS & Zopie és az  Odenwald Organics cégekkel való együttműködésben valósult meg, az elkészült két prototípus pedig máris két rangos díjat is elnyert: a Syntens Innovation of the Week díját és a  P + ice fun prize-t. A tervező csapat most már készen áll a tömeggyártásra is, így lehet, hogy a közeljövőben akár a Balaton-parton, vagy a Margit-szigeten is találkozhatunk fagylaltárusokkal, akik a napelemes fagyihűtést alkalmazzák!

springtime.nl

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

repulo-szeleromu

Szélerőmű a levegőben

Energia termelő szélerőmű a levegőben     Egy amerikai társaság repülő szélerőmű fejlesztésével hajtott végre eredményes kísérletet.A klímaváltozással kapcsolatos félelmek, a fosszilis (szén alapú) energiahordozók

brazil-zold-stadion

Brazil környezetbarát stadion

Zöld Foci VB lesz Brazíliában     Napelemek, újrahasznosítható ülések, esővízzel működő tűzoltóberendezés. Az eddigi „legkörnyezetbarátabb” világbajnokságot rendezik 2014-ben Brazíliában.A stadionokat építő vállalatok nemcsak betartani

Scroll to Top