Napkollektor tapasztalatok

Napkollektor vásárlói tapasztalatok a Tokyo Solar napkollektorokról, vásárlói vélemények

Napkollektor vásárlóinktól ezeket a tapasztalatokat kaptuk:

Filipánics Zoltán
Filipánics Zoltán
Csabrendek   (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2011.04.27
Tovább olvasom
"Haladni kell a korral, ezért döntöttem a napkollektor mellett. A célom a villanybojler kiváltása volt. Mivel naiv ember vagyok, mindig utána nézek a részleteknek. Jól döntöttem, hogy a Tokyo Solar napkollektort választottam, a villanybojler kiváltása sikerült. A villany számla jól lecsökkent."
Ágoston István
Ágoston István
Szegvár (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2011.06.16
Tovább olvasom
"A kíváncsiság hajtott, amikor napkollektor vásárlás mellett döntöttem. Biztos voltam benne, hogy termelni fog meleg vizet, mert sokat utána olvastam. Egy kicsit a hatékonyságtól féltem, mert a környéken senkinek nem volt még napkollektora, így nem volt kinél utána érdeklődni. A gáz kiváltása miatt vásároltam. Mivel  kicsit barkácsolós beállítottságú vagyok, így a beszerelést meg tudtam oldani, csak anyagra kellett költenem. Jó érzés, hogy környezetbarát megoldást használok és az is, hogy elfelejthetem a gázkazánt. Ja és persze a bukszámnak is jobb így. Beépítettem egy hőmérőt is a lefúvó szelep elé, így mindig látom a víztartályban lévő forró víz hőmérsékletét."
Csenki István
Csenki István
Kecskemét (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2011.04.26.
Tovább olvasom
"Villamosenergia takarékosságra vágytam. Akartam hasznosítani a napenergiát a takarékosság miatt. Sokat utána olvastam, így nem féltem a vásárlás előtt. Nagyon előnyös, hogy hasznosíthatom az ingyen energiát. A rezsi számlának most már csak 50%-át fizetem."
Kiss Ferenc
Kiss Ferenc
Tóalmás (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2011.06.16.
Tovább olvasom
"Nagyon bevált, jó a készülék. Több meleg vizet termel sokszor, mint kellene. Emiatt olyankor le kell takarni. Mindenkinek ajánljuk, meg vagyunk elégedve vele."
Béres József
Béres József
Újfehértó   (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2011.05.10.
Tovább olvasom
"A nyomásos napkollektor a télen nagyon jól teljesített! Egy automata időzítő és egy kis szivattyú segítségével a téli üzemmódot is megoldottam. A -26 fokban se volt gond. Reggel a napkollektor víztartálya erősen deres volt, de a benne lévő víz még 33 fok feletti hőmérsékleten volt. Bárkinek adják ki az elérhetőségem nyugodtan, szívesen elmesélem a pozitív tapasztalataim. Nagyon meg vagyok elégedve."
Tóth Vilmos
Tóth Vilmos
Agárd (Nyomás nélküli napkollektor, 180 literes) - 2012.04.04.
Tovább olvasom
"Köszönöm Ferenc, az agárdi kollektor kiválóan működik.

Úgy oldottam meg a bekötését, hogy a keringtető egyik pontját megcsapoltam és szűkítő idommal rácsatlakoztam egy 550W-os kerti szivattyúra, ami feltolja a vizet. A kollektor a lapos tetőn van, négy méter magasan, nem is kellett volna ilyen erős szivattyú. 20 mm-es alu-műanyag hajlítható csőben megy fel a víz, és ugyanolyanon jön le. Ezek a csövek belül 16 mm átmérőjűek. A kb. 90 liter meleg víz 10 perc alatt folyik le, a szivattyú pedig 3 és fél perc alatt tölti fel a fél tartályt.

A leeresztő ágban van egy mágnes-szelep, ami kiengedi a vizet, majd ha lefojt, beindul a szivattyú, teli tölti és leáll. Ezek vezérlése nem volt bonyolult, azért sem, mert nem tudtam sehová sem tenni hőérzékelőt, egyszerűen minden nap 7 alkalommal végig fut ez a másfél-két órás ciklus. Ha borús az idő, akkor csak 5-7 fokkal csinál melegebb vizet, ha jó napos, akkor 20-22 fokot melegít a medence vizén. Napi 540 liter melegített víz keletkezik, ha jól számolom, a 17 M3-es medencémben, elvileg 5 hét alatt kicseréli a vizet, legalább 15-fokkal melegebbre.

Úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve! Csatoltam képeket.

Üdvözlettel: Tóth Vilmos
G. Ferenc
G. Ferenc
Kiskunlacháza (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2006.04.15.
Tovább olvasom
"A napkollektor túl jól működik!! 🙂 3 csövet le kellett takarnom, mert a napkollektor több forró vizet készít, mint ami kellene. A várakozásaimon felül teljesít. Még a mosógépbe is bevezettem, így a mosogép kevesebb áramot fogyaszt.
Köszönöm"
Veres Balázs
Veres Balázs
Berettyóújfalu (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2011.08.25.
Tovább olvasom
"Jól működik, szuper! 3-4 főre elég a melegvíz. Ha borultabb az idő akkor picit kevesebbet teljesít. Meg vagyunk elégedve vele. Megéri!"
Kaspár József
Kaspár József
Karancslapújtő (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2011.07.18.
Tovább olvasom
"Szépen jön lefelé a napkollektorból a meleg víz. Olyan napsütéses napokon, mint amik a múlt héten voltak, 4-5 alkalommal is meg tudtam forgatni benne a vizet 1 nap alatt. Tavaly a medence vizét  23-24 fokosra tudtam csak felmelegíteni. most a napkollektorral sikerült elérni a 35 fokot is. A napkollektor nagyon jó! Jó választás volt."
Szepesi Lajos
Szepesi Lajos
Budapest, XVII. kerület (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2011.12.22.
Tovább olvasom
"Meg vagyok elégedve, bevált a termék. Idén csak április 17-én üzemeltem be, de már rögtön az első nap 47°C-os vizet csinált. Átlagos napokon a 60°C mindig megvan. Ha felhős az idő, kicsit gyengébben teljesít. Nem bántam meg, jó döntés volt."
Rácz Zoltán
Rácz Zoltán
Nagytarcsa (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2012.04.27.
Tovább olvasom
"A vártnál jobban melegít. Azt is el kell mondanom, hogy igen sokáig tartja a meleget a tartály. Amikor használva van a cirkót ke kellett kapcsolni."
B Téri Lajos
B Téri Lajos
Kistarcsa (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2013.06.14.
Tovább olvasom
"Elégedett vagyok a napkollektorral, bevált."
Fekete Sándor
Fekete Sándor
Monor (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2013.06.18.
Tovább olvasom
"Megfelelt a medencefűtéshez."
Seres István
Seres István
Premontrei Norbert Gimnázium Gödöllő (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2012.06.28.
Tovább olvasom
"Működik a termék. A diákok népszerűsítik. A diákok végezték a csövezést a szerelés nagy részét. Nagyon élvezték. Védőhálót is készítettünk mellé, mert a sportpálya mellett szereltük fel, és nehogy megsérüljön. Az udvaron sorban állnak, hogy meleg vizet vegyenek belőle."
Virág Péter
Virág Péter
Monor (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2013.03.19.
Tovább olvasom
"2 bojler van rá kötve az éjszakai áramra. Mióta megvan a napkollektor az éjszakai áramot mind megspóroljuk nyáron. Nagyon jól működik. A nyári időszakban a bojler teljesen ki van kapcsolva."
Szántó László
Szántó László
Váchartyán (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2011.09.06.
Tovább olvasom
"A napkollektor normálisan működik. A célnak tökéletesen megfelel."
Megyesi Norbert
Megyesi Norbert
Pomáz (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2011.10.04.
Tovább olvasom
"A termék jól működik, szépen melegíti a vizet. Minden rendben van vele."
Virág Gábor
Virág Gábor
Budapest, XIX. kerület (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2011.10.04.
Tovább olvasom
"Meg vagyunk elégedve. Átalakítottuk zárt rendszerűvé. Keverőszelepet is beépítettünk, így szabályozható a meleg víz. Szépen üzemel. Örülök, hogy megvásároltam a napkollektort."
Nagy Róbert
Nagy Róbert
Nyíracsád (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2013.04.18.
Tovább olvasom
"Jó ez a napkollektor! Napsütéses időben túlteljesít! Május 14-én 92 fokos vizet csinált. Ha borús az idő, akkor alul teljesít, de olyankor is megvolt eddig a 30-40 fokos víz."
Liszi István
Liszi István
Budapest, XIV. kerület (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2012.05.05.
Tovább olvasom
"A cucc szuper jó! Tavasztól őszig fürdünk benne. Nyáron 90°C-ra felmegy a víz hőmérséklete benne. Ha nem akarja, hogy égesse a bőrét, szereljen fel keverőszelepet."
dr. Kalász Tímea
dr. Kalász Tímea
Miskolc (Szolár kerti zuhany) - 2013.05.17.
Tovább olvasom
"A mai napon futár szolgálattal megkaptam a kerti zuhanyt. Köszönöm szépen a gyors és korrekt ügyintézést, munkájukban további sikereket kívánok:"
Tóth Zsolt
Tóth Zsolt
Bag (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 180 literes) - 2013.07.08.
Tovább olvasom
"Működik megfelelően. Meglepett, hogy sok felhő volt az égen és akkor is jól melegített."
Túri István
Túri István
Kecskemét (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2013.05.17.
Tovább olvasom
"Tökéletesen működik. Jól mutat a tetőn. Mindenkinek ajánlom a közelemben. 52C fokos most is a víz, pedig borús az idő."
Takács Tibor
Takács Tibor
Budapest (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2013.03.14.
Tovább olvasom
"Jól működik. A fiamnak vettem. Meg vagyunk elégedve vele."
Ignácz János
Ignácz János
Budaörs (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2013.03.23.
Tovább olvasom
"Minden rendben van a napkollektorral. Nagyon meg vagyok elégedve. Szépen teljesít."
Zsoltai Kámán
Zsoltai Kámán
Budapest (HP01 - 4 évszakos napkollektor rendszer) - 2012.11.29.
Tovább olvasom
"Tisztelt Dvorszky Gábor Úr!

Köszönöm eladói érdeklődését!

Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva küldöm az Önöktől vásárolt napkollektor telepítésével, beüzemelésével és eddigi tapasztalatainkkal kapcsolatos tájékoztatást. Előrebocsátom, hogy nem vagyok szakértő, (alapképzettségem textil technikus és számítógép programozó, és már 70 év fölötti nyugdíjas vagyok sok szabadidővel), de elég könnyen sikerült összeraknom ezt a kis rendszert. Talán más, zöldenergiára éhes polgártársamnak  tudok néhány hasznosítható gondolatot, és legfőképp bíztatást adnom.

Telepítési szempont volt két fős háztartásunk hagyományos, elöregedett, 80 literes elektromos forró víztárolójának kiváltása napenergia hasznosítású, lehetőleg egész évben jó hatásfokkal üzemelő, elektromos hálózattól alig függő meleg víz ellátó rendszerrel. Tekintettel a kezdeti tájékozatlanságomra, az Önök weblapjára akadva minden írásos és személyes segítséget megkaptam a megvalósításhoz!

Az eddig elért eredmény teljes mértékben megfelel igényeinknek.

A mellékelt k>épek alapján látható, hogy a lapos tetőre délnyugati tájolású, a Tokyo Solar Vákuumcsöves HEAT PIPE napkollektor panel 15 csöves változatát telepítettem. Ezt a méretezést 160 literes forróvíztároló kiszolgálására választottam. A tető sértetlenségét biztosítandó, az állvány négy lábát kb. egyenként   20 kg-os beton tappancsokhoz rögzítettem. A tappancsokat nagy műanyag vödrökben öntöttem ki betonból, belehelyezve a rögzítő csavarokat. A megoldás amatőri egyszerűsége ellenére nagyon stabil rögzítést biztosít. (A folyadék szállítására meghagytam a 22 mm-es vezeték keresztmetszetet abból a meggondolásból,hogy a keringető szivattyú minél kevesebb üzemidőt vegyen igénybe. Ez a szempont a napelemről, akkuról, inverteres kiszolgálással - tehát hálózati áram független - történő működtetés takarékos energia felhasználását segíti. A szolár vezeték össz. hossza kereken 10m. Roppantógyűrűs idomokat szereztem be, amelyekkel az összeszerelést néhány óra alatt elvégeztem. A szivattyú működési idejének és állásidejének aránya júniusban, napsütés esetén jobb mint 1 a 6-hoz! A hőfok kapcsolási különbség 10 fokra van állítva. A tároló elektromos igénye - elektromos fűtés nélkül! - a nyári napsütésben naponta 200-250 Watt. (A szolár folyadék túlmelegedése szinte lehetetlen, mert az akkus-inverteres működtetés hibája, kiesése esetén a hálózati tápellátás automatikusan lép a helyébe. Ez fordítva is történhet, ha nem elég a napelemről nyert teljesítmény a tartós működtetéshez. )

Megemlítem még, hogy a vízhőmérséklet napsütés esetén még rendszeres vízhasználat mellett sem csökken 45 fok alá, esténként gyakran megy 60 fok fölé. A vákuumcsövek letakarását valószínűleg csak hosszabb időre történő elutazás esetén kell majd elvégezni.  A vízvételi helyek kiszolgálását kb. 55 fokra beállított keverő csap látja el, így égési sérülés fürdésnél kizárt.  Borus időben -így nyáron-, kevés napsütés esetén sem indul be az elektromos fűtés, mert a hőmérséklet így is eléri a 40-45 fokot!  Téli tapasztalatom még nincs, az üzembeállítás április elején történt, azóta jelentősebb elektromos fűtés rásegítés nem történt. (Az elektromos fűtés nálunk 38 fokos vízhőmérséklet alatt kapcsol be.)

Hamarosan, még a szürkés hideg időszak beállta előtt beszerelem -a két hőcserélős tárolóra tekintettel - a központi fűtés cirkójáról történő alternatív vízmelegítési lehetőséget is. Befejezésül állítom, hogy ideális műszaki feltételeket sikerült teljesíteni eddig: Igényeinknek megfelelő mennyiségű melegvíz előállítása megfelelő hőfokon, a vízkövesedés esélyének minimálisra csökkentése mellett főleg napenergiából, lényegében hálózattól függetlenül, nagy üzemi biztonsággal..

És, hogy mennyi is volt eddig a kiadás? A saját munkám értékét nem számítva az össz. anyagköltség eddig kereken 550 000 Ft. volt, amelyben benne van az elektromos kiegészítők ár kölsége is. Megéri? Ha  én "megérem", akkor 4-5 év mulva már ténylegesen nyerésre fogunk állni, bár a havi villanyszámla már most havi 10 000 ft. körüli összeggel csökkent, ugye ami a befektetett pénz biztos visszatérülési részlete.

Kedves Dvorszky Úr!
Ha Ön a leírtakat publikálásra alkalmasnak találja a honlapjukon, természetesen hozzájárulok a felhasználásához. További jó munkát, jó egészséget kívánok Önnek és cégének!
Üdvözlettel: Zsoltai Kámán"
Németh Attila
Németh Attila
Budapest NRV Global Trade Kft (Nyomás nélküli napkollektor, 180 literes) - 2013.04.12.
Tovább olvasom
"Tökéletesen működik. Még 1 tartályt kellett mellé tenni, mert túl sok volt a meleg víz nyáron. 3 óra alatt felmelegítette a vizet. Nem hittem a szememnek. Ez a napkollektor ebben az ár/érték arányban verhetetlen."
Palik József
Palik József
Pomáz (Nyomás nélküli napkollektor, 180 literes) - 2013.05.18
Tovább olvasom
"Forralja a vizet!!!! Nagyon jól működik! Csinálja a dolgát. Szeretjük."
Wenczl György
Wenczl György
Százhalombatta (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2013.05.13.
Tovább olvasom
"Működik rendesen. Elmentünk nyaralni és forralta a vizet. Nagyon jól működik."
Somlai Ágnes
Somlai Ágnes
Budapest (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 180 literes) - 2012.06.16.
Tovább olvasom
"A telken van a napkollektor. Meg vagyunk elégedve vele. Meglepő volt ahogy teljesít."
Kovács László
Kovács László
Kistarcsa (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes) - 2012.05.03.
Tovább olvasom
"Teljesen korrektül működik. Amit vártam tőle, azt adja."
Zsíros Gábor
Zsíros Gábor
Tatabánya (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2013.05.21.
Tovább olvasom
"Nagyon jó a napkollektor. Előbb kellett volna. Tökéletes és jól működik."
Járosi Pál
Járosi Pál
Békéscsaba (Nyomásos napkollektor, nagy teljesítményű vákuumcsövekkel, 150 literes) - 2013.09.04.
Tovább olvasom
"Kedves Gábor!

Köszönöm érdeklődő levelét!
Már én is akartam írni Önöknek.
A kollektor teljesen ép állapotban érkezett. Sikeresen felszereltük és beüzemeltük a megérkezést követő hét végén. A kollektor az Önök tájékoztatásának megfelelően (és a várakozásunkon felül) teljesít. Meg vagyunk vele elégedve. Még beépítettünk pluszban egy vízszűrőt, ami a kollektorba menő vizet szűri, hogy minél kevesebb szennyeződés jusson a tartályba. Átlagban napi 60-65 fokos vizet simán termel a kollektor. Ebben benne vannak a borús napok, amikor max. 30-40 fokra melegítette fel csak a vizet, és benne vannak a napsütéses napok, amikor 70 fok fölötti hőmérsékletűre melegedett fel a víz. Egy nap volt szeptember 20-i hétvégén, amikor 94 fokos volt a víz a kollektor tartályában. Az elmúlt egy hónapban kb. 5 (borult, esős) napon kellett rámelegíteni a vízre."
Bakhi János
Bakhi János
Tiszakécske (Nyomásos TURBO napkollektor panel 18 csöves, IP01 - 18 ) - 2013.05.17.
Tovább olvasom
"Nagyon jó a napkollektor. Saját magam szereltem be. November 4-ig a 4 fős család teljes melegvíz igényét biztosította. A téli időszakban is volt meleg víz, de kevesebb. Elég sokat lehet vele spórolni."
Földesi Lászlóné
Földesi Lászlóné
Hódmezővásárhely (Split napkollektor rendszer HP20 - 200 literes) - 2013.07.01.
Tovább olvasom
"Szeptembertől van csak felszerelve a napkollektor. Amint picit kisüt a nap, már így télen is, a napkollektor azonnal működik. Meg vagyok vele elégedve."
Takács Nándor
Takács Nándor
Siófok (Split napkollektor rendszer) - 2013.07.10.
Tovább olvasom
"Még a mostani februári időben is készíti a melegvizet. Májusban bővíteni szeretném még egy napkollektor panellal a rendszeremet"
Babud Zoltán
Babud Zoltán
Kiskunmajsa (Split napkollektor rendszer HP20 - 200 literes) - 2013.07.18.
Tovább olvasom
"A rendszer működik. Nyáron 100%-ban készítette a meleg vizet. Ősszel rá kellett segíteni. Téli időszakban, amikor napsütés van, teljesen jól működik. Saját magam szereltem be. Igaz villamosmérnök vagyok, nem szakmabeli, de így is sikerült megbírkóznom vele. Több részfeladatot ötletekkel oldottam meg. Például a rendszer fagyállós feltöltését egy kézi permetezővel."

“Ez itt az Ön pozitív tapasztalatának a helye……………………………………………..”

Bártran kérdezzen, visszahívjuk! Kérjen ajánlatot!

Scroll to Top

beszéljünk a tervedről

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920