Medencefűtés megoldások a legjobb áron

szolar medencefutes-sh11

Nálunk a legjobb áron szerezheted be a legoptimálisabb medencefűtést.

Hívd bártan szakértőnket, aki segít a választásban: +36 20 442 0972

Medence vízmelegítő széles választékban a legjobb áron.

 

Miért fizetnél medencéd fűtéséért? Használj napenergiát medencefűtés biztosítására!

napkollektor-medencefutes-budapest

Egyre több kültéri úszómedence épül nyilvános uszodaként és magántulajdonban is. A magánkézben levő úszómedencék szinte mind csapvízzel vannak feltöltve, míg a gombamód szaporodó termálfürdők mellett az esetek nagy többségében hideg vizes medencék is találhatók, melyek szintén csapvízre támaszkodnak.

Ezek teljes szezoni fűtését lehet megoldani napenergia segítségével.

A napenergia több okból is alkalmas medencefűtésre. Egyrészt viszonylag alacsony az elérendő hőmérséklet a kiindulási hőmérséklethez képest, gyakorlatilag pár fokot kell melegíteni a vízen.

Másrészt a legintenzívebb medencehasználat időszaka egybeesik a legintenzívebb napsugárzás időszakával, ami hozzájárul ahhoz, hogy a sugárzott hőt maximálisan kihasználjuk. A medence vize közvetlenül keresztülfolyhat a napkollektoron, vagy a szintén napenergia segítségével fűtő szolár szőnyegen, így nincs szükség külön hőcserélőre vagy tartályokra. Végül érdemes azt is meggondolni, hogy egy így fűtött medence esetében sokan láthatják egy alternatív energiaforrás alkalmazását a gyakorlatban, ami az emberek alternatív energiákról alkotott véleményét pozitívan befolyásolhatja.

Medencefűtés napkollektor használatával

A napkollektoros medencefűtés technikai megvalósítása egyszerű: a medence vizét közeli tetőre szerelt vagy a földre elhelyezett napkollektoron vezetheted keresztül, ahol a vákuumcsövek felveszik a napsugarak által közvetített hőt, és felmelegítik a benne áramló vizet. (Vagy felmelegítik a bennük lévő hővezetőt -HEAT PIPE réz rudat-) A meleg víz visszaáramlik a medencébe (a medence vízforgató szivattyúja révén), és elkeveredik a medence vizével. Így módon a medencefűtés egyszerűen és olcsón megvalósítható. Alkalmazható 3 évszakos vákuumcsöves napkollektor is és 4 évszakos vákuumcsöves napkollektor is a medencefűtés biztosítására. A 3 évszakos napkollektor a legolcsóbb megoldás, viszont csak kora tavasztól késő őszig használható. A 4 évszakos napkollektor drágább valamivel, de egész évben lehet használni az általa előállított meleg vizet, nemcsak medencefűtésre. (pl. a strandszezonon kívül az általa megtermelt hőt használati meleg víz készítésre fordíthatjuk.) A medence mérethez viszonylag könnyen kiválasztható a szükséges napkollektor típus. A medencefűtés napkollektorral olcsó, hatékony és népszerű. Napkollektoros medencefűtés méretezése —–> ITT találod

napkollektoros medence futes

medencefutes napkollektor

Medencefűtés napkollektorral – ingyen napenergiával

Feri Kérdésed lenne?

Érdekel? Üzenj, hívj, keress bátran!

Telefon: +36 20 442 0972
E-mail: kapcsolat@tokyosolar.hu 

Küld el az infót barátaidnak is!

Olcsó medencefűtés, szolár szőnyeg használata

A kisebb méretű medencék, kerti medencék esetén a medencefűtés történhet szolár szőnyeg használatával is. A szolár szőnyeg egy nagyon egyszerű medencefűtő megoldás. Egyszerűen elmagyarázva egy fekete színű, kiteríthető műanyag szőnyeg, amit a napsugarak, vagyis az ingyen napenergia felmelegít. A szolár szőnyeg nagy felülete miatt a hőtermelés gyorsan megtörténik. Áramoltasd át a medence vizét a szolár szőnyegen és máris kész az olcsó medencefűtés, szolár medencefűtés. A szolár szőnyegen a medencevíz közvetlenül átáramoltatható. Ehhez használhatod a medencéd vízforgató szivattyúját, vagy ha ez nincs, akkor szerezz be egy olcsó szivattyút a medencevíz keringetésére. Javasolt kis átfolyási sebességet választani, vagy egy időkapcsolóval szakaszosan működtetni a szolár szőnyegen történő medence víz keringetést.

medencefutes_szolar_szonyeg_9paneles

szolar szonyeg olcso medencefutes

 

Medencefűtés szolár szőnyeggel – Olcsó medencefűtés

Medencefűtés napenergiával.
Mennyivel lesz melegebb a medence vize?

A medencefűtés teljesítménye több fontos részlettől is függ. Így nem lehet általánosan pontos várható eredményt mondani, vagy jósolni. Nézzünk néhány igen fontos részletet, ami nagyban befolyásolja a napkollektoros medencefűtés, vagy a szolár szőnyeg segítségével történő olcsó medencefűtés várható teljesítményét.

Medence szigetelése: A szigetelés nélküli medencék esetén nagyobb teljesítményű medencefűtés fog kelleni, hisz hiába is melegíted a medence vizét, a rossz, vagy hiányzó szigetelés miatt a medence falán keresztül könnyen elillan a hő, és nagy lesz a hőveszteség. Minél több figyelmet szentelsz a megfelelő, és alapos medence szigetelésnek, annál jobb lesz a medence hő tartó képessége, ezáltal pedig magasabb a medence víz hőmérséklete. A gyenge szigetelés miatti medencevíz lehűlés főként az esti időszakban, illetve a hűvösebb nyári napokon, és különösen a szezon eleji és végi időszakokban számottevő, amikor egyre nagyobb a hőmérséklet különbség a medence víz és a levegő között.

Medence elhelyezkedése: Sokan nem gondolnak arra, hogy mennyit számít a vízhőmérséklet szempontjából a medence elhelyezkedése. Egy árnyékba felállított, vagy rossz tájolású kerti medence vizét sokkal több energia felmelegíteni, mint egy olyan medencéét, ami a napon van, viszonylag szélcsendes helyen, és amit a napsütés és az ingyenes napenergia egész nap zavartalanul tud melegíteni. Ha árnyékolt a medencéd, akkor az átlagosnál nagyobb medencefűtésre lesz szükséged!

medencefutes arnyek

medencefutes arnyekban a medence

medencefutes arnyekolt medence

Árnyékolt medence esetén lassabb a medence felfűtése

Medence hővesztesége: Sok medencetulajdonos csodálkozik azon, hogy miért hűl le reggelre a medence vize, ami az előző délután még igen kellemes hőmérsékletű volt. Elfelejtik azt a tényt, hogy még a meleg nyári estéken is a levegő hőmérséklete több mint 10 fokkal alacsonyabb, mint nappal. Ez a 10 fokos hőmérséklet különbség hűti a felmelegített medence vizet éjszaka. Ha nem takarod le estére szigetelő fóliával a medencéd, akkor az esti párolgás és alacsonyabb levegő hőmérséklet miatt nagyobb és intenzívebb medencefűtés biztosítására lesz szükséged.

Feri Kérdésed lenne?

Érdekel? Üzenj, hívj, keress bátran!

Telefon: +36 20 442 0972
 E-mail: kapcsolat@tokyosolar.hu

Küld el az infót barátaidnak is!

Medencefűtés tippek

1. Csökkentsd a medence hőveszteségét az esti időszakban és a hűvösebb napokon! Használj takaró fóliát! Így emelni fogod a medencefűtés hatékonyságát. 

Medencefűtés – Takarófólia használata a medencevíz hőjének megtartására

2. Ügyelj a medence elhelyezésére. Telepítsd a medencéd árnyékmentes helyre, ahol a napsütés minél intenzívebben és minél hosszabban éri. 

Medence megfelelő telepítése árnyékmentes helyre

3. Ne spórolj a megfelelő medence szigetelésen. A medence oldalát is szigeteld le, és ha módod, vagy lehetőséged van rá, akkor elhúzható tetőt is építsd a medence fölé. A legolcsóbb az az energia, amit nem kell megtermelned. Olcsó és hatékony úgy lesz a medencefűtés a kertedben, ha odafigyelsz a részletekre. Ez a javaslat mind a napkollektoros medencefűtés, mind pedig a szolár szőnyeggel történő medencefűtés esetén hasznos. 

Megfelelő szigetelés és műanyag tető a medencére

Medencefűtés méretezése

A megfelelő medencefűtés méretezés kérdése gyakran felmerül. Ehhez szívesen adok

szolár medencefűtés ITT

Medencefűtés ára, medencefűtés árak

medencefutes ar

A medencefűtés ára a fűtendő medence méreteitől, tulajdonságaitól (szigetelés, árnyékoltság), és az elérni kívánt víz hőmérséklettől függ. Ezen felül az is kérdés, hogy kültéri, vagy beltéri medencéről van-e szó, továbbá a medencefűtés időtartamától. (Csak nyári működésre van szükség, esetleg szezon eleji és szezon végi medencefűtés is kellene, vagy teljes évben szükség van-e a medencefűtésre? A medencefűtés gazdaságosan az olcsó szolár szőnyeg medence fűtéssel és a nagyobb hatékonyságú és teljesítményű napkollektoros medencefűtéssel valósítható meg. Bármelyik mellett is döntesz, az ingyenes napenergia miatt anyagilag jól jársz. A napenergia segítségével költségmentessé teheted a medencéd fűtését.  

Olcsó medencefűtés kisebb medencékre (nyári időszakra)

Alacsony költségvetésű, valóban olcsó medencefűtés. A gyerekek és a család vízkedvelő tagjai imádják! Szolár szőnyeg segítségével olcsón lehet a medencefűtés és ingyenes a használata. Szolár szőnyeg 3.05×0.36m (1m2) méretű. 1m2 ára CSAK 15.900,-Ft! Ez a létező legolcsóbb medencefűtés.(A hőgyűjtő felület mérete: 3.05m×0.28m)

Medence mérete Hőmérséklet változás Szükséges mennyiség Költség (bruttó ár)
kerek – Ø 1.4m
+1 – 2 °C
1 készlet
15.900,-Ft
kerek – Ø 2m
+1 – 2 °C
2 készlet
31.800,-Ft
kerek – Ø 3m
+2 – 4 °C
6 készlet
95.400,-Ft
ovális – 3m × 5.5m
+2 – 4 °C
13 készlet
206.700,-Ft
kerek – Ø 4m
+2 – 4 °C
10 készlet
159.000,-Ft
ovális – 3.6m × 6m
+2 – 4 °C
17 készlet
270.300,-Ft

A medence vízfelületének minimum 80%-a méretű szolár szőnyeg használata javasolt. Ha magasabb medence vízhőfok elérése a cél, akkor érdemes a teljes vízfelülettel megegyező méretű szolár szőnyeget használni. Nagyobb méretű szolár szőnyeg (6m×0.6m – 3.6m2 felületű) használatával így alakulnak a szükséges szolár szőnyeg méretek a különféle medenceméretek esetén. Ebben az esetben szintén a medence vízfelületének minimum 80%-ával megegyező felületű szolár szőnyeg használata javasolt. (A nagyobb méret JELENLEG NINCS raktáron!)

Medence mérete Hőmérséklet változás Szükséges mennyiség Költség (bruttó ár)
kerek – Ø 2m
+2 – 3 °C
1 készlet
29.990,-Ft
kerek – Ø 4m
+3 – 4 °C
3 készlet
89.970,-Ft
ovális – 3m × 5.5m
+3 – 4 °C
4 készlet
119.960,-Ft
kerek – Ø 5m
+2 – 3 °C
4 készlet
119.960,-Ft
ovális – 3.6m × 6m
+2 – 3 °C
3 készlet
89.970,-Ft

Napkollektoros medencefűtés nyári időszakra közepes méretű medencékhez

Nagyobb medencék esetén célszerűbb a nagyobb hőmérséklet előállítására alkalmas napkollektoros medencefűtés megoldást választani. A tartályos vákuumcsöves napkollektorba közvetlenül bevezethető a felmelegíteni kívánt medence víz. Nemcsak hatékonyságban jobb a napkollektoros medencefűtés a szolár szőnyeges megoldásnál, hanem árban is gazdaságosabb. Ha nemcsak nyáron, hanem a kora nyári és a késő nyári időszakban is szükséged lenne a medence fűtésére, akkor is a napkollektor használata javasolt.

Medence mérete Hőmérséklet változás Napi teljesítmény Költség (bruttó ár)
kerek – Ø 3.5méter
+3 – 4 °C
360 liter 60°C-os víz
219.900,-Ft
kerek – Ø 2.5méter
+5 – 6 °C
300 liter 75°C-os víz
299.000,-Ft
ovális – 3.5m × 7m
+3 – 4 °C
720 liter 60°C-os víz
439.800,-Ft
kerek – Ø 3.5méter
+5 – 6 °C
360 liter 75°C-os víz
399.000,-Ft
ovális – 3.5m × 7m
+5 – 6 °C
720 liter 75°C-os víz
798.000,-Ft

Professzionális napkollektoros medencefűtés nagy méretű medencékhez

Teljes éves medencefűtésre, vagy ha nemcsak a medence vízét kívánod melegíteni, hanem a megtermelt hőt használati meleg víz készítésre (fürdés, mosás, mosogatás) és/vagy fűtésrásegítésre is használni szeretnéd, akkor ez a legideálisabb megoldás a részedre.

Medencefűtés napkollektok használatával

Feri Kérdésed lenne?

Érdekel? Üzenj, hívj, keress bátran!

Telefon:  +36 20 442 0972
E-mail: kapcsolat@tokyosolar.hu

Küld el az infót barátaidnak is!

A medencefűtés környezetbarát módon, ingyenes napenergiával neked is elérhető. Legyen bármilyen igényed, vagy kérésed, megvalósítható. Told ki a medence használat idejét, tedd a családod számára örömtelivé a fürdőzést. A nyár Magyarországon sokszor kicsit szeszélyes, és nem mindig akkor van a legnagyobb meleg, amikor szabadságon vagy, esetleg amikor a pihenésed töltöd. Ezt akár a napkollektoros medencefűtés segítségével, akár a szolár szőnyeges megoldással most már kezelni tudod. A telepítésük egyszerű, gyors és olcsó.

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)