Napkollektor, nyomás nélküli vákuumcsöves napkollektor

Vákuumcsöves nyomás nélküli 120 literes 12 vákuumcsöves napkollektor rendszer automata vízfeltöltéssel

napkollektor-nyomas-nelkuli

Jellemzők:

 • Jól ellenáll a szélnek, hónak
 • Jó korrózióállóság
 • Jó hőtartó képesség 70-80 óra
 • Automata víz feltöltés
 • Belső tartály anyaga: rozsdamentes acél SUS304
 • Külső tartály anyaga: drawbench ezüst acél
 • Tartály szigetelése: poliuretán
 • Vákuumcsövek mérete: 58-1800 mm
 • Stabil, könnyen szerelhető napkollektor keret/állvány lapos tetős vagy ferde tetős verzióval
 • Egyszerű telepítés/felszerelés
 • 2-3 fős háztartásoknak
 • Méretek: keret szélessége 100 cm
 • magasság 230 cm
 • Tömege : 60 kg
 • Napkollektor felület: 1.545 m2
 • Víztartály csomagolása 50×50×120 cm
 • 12 db Vákuumcső csomagolása 190×28×25 cm TÖRÉKENY!!!!
 • Tartó állvány csomagolása 176×20×15 cm

További műszaki adatokért kattintson ide

Vákuumcsöves nyomás nélküli napkollektor – Tokyo Solar N03-1/12

 Napkollektor árak:

Bruttó vételár személyes átvétel esetén: 159.900.-ft-tól

Szállítási díj:

NO3-1/120: 20.000 Ft

NO3-1/180: 22.000 Ft

NO3-1/240: 22.000 Ft

Típus Vákuumcső darabszám Napkollektor felület Bruttó (áfás) ár telephelyen Megjegyzés
Napkollektor NO3-1/120 liter 12 1.54m2 159.900,- Ft raktáron
Napkollektor NO3-1/180 liter 18 2.31m2 219.900,- Ft raktáron
Napkollektor NO3-1/240 liter 24 3.08m2 279.900,- Ft raktáron

A napkollektor tulajdonosok így gondolják:

Szépen jön lefelé a napkollektorból a meleg víz. Olyan napsütéses napokon, mint amik a múlt héten voltak, 4-5 alkalommal is meg tudtam forgatni benne a vizet 1 nap alatt. Tavaly a medence vizét 23-24 fokosra tudtam csak felmelegíteni. most a napkollektorral sikerült elérni a 35 fokot is. A napkollektor nagyon jó! Jó választás volt.

Kaspár József – Karancslapújtő (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

Meg vagyok elégedve, bevált a termék. Idén csak április 17-én üzemeltem be, de már rögtön az első nap 47°C-os vizet csinált. Átlagos napokon a 60°C mindig megvan. Ha felhős az idő, kicsit gyengébben teljesít. Nem bántam meg, jó döntés volt.

Szepesi Lajos – Budapest, XVII. kerület (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

A vártnál jobban melegít. Azt is el kell mondanom, hogy igen sokáig tartja a meleget a tartály. Amikor használva van a cirkót ke kellett kapcsolni.

Rácz Zoltán – Nagytarcsa (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

 

vakuumcsoves-napkollektor-bekotesi-rajz-b

Napkollektor szereléssel kapcsolatos kérdésekkel forduljon napkollektor szerelő partnereinkhez, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Napkollektor előnyei:

Sok vásárló szereti, hogy a termék egyszerű, nem bonyolult. Emiatt nincsenek meghibásodásra okot adó elemek benne. Továbbá a nagy hatékonyság és a kedvező ár miatt igen gyors a megtérülése. A nyomás nélküli vákuumcsöves napkollektor ára nagyon kedvező. Így nagyon gyorsan visszatermeli az árát tulajdonosa részére. Az automata vízfeltöltés miatt használata kényelmes. A napkollektor gyorsan telepíthető. Működéséhez nincs szükség áramra, vagy bármilyen más energiaforrásra. A napsütés, vagy szórt napfény elegendő a működéséhez. Felépítése egyszerű, nem összetett, így meghibásodási lehetőségek szinte nincsenek.

A téli napokra (november végétől február végéig) ajánlott a napkollektorból leeresztenia vizet. Maga a termék nem fagyna el, de a napkollektorhoz vezető vízvezetékek kis keresztmetszete miatt, azokban fagydugó keletkezhet, ami a rendszer károsodását okozhatja. Emiatt mi a 3 évszakos üzemelést javasoljuk.

A napkollektort a felhasználási ponthoz képest 4.5-5 méterrel magasabbra kell elhelyezni a megfelelő víznyomás biztosítása érdekében. Ennél kisebb szintkülönbség esetén ennek a kollektornak a használatát nem javasoljuk, mert nem lesz megfelelő a tulajdonos felhasználói élménye. Túl kicsi lesz a víznyomás. Ilyen esetben, ilyen háztartáshoz a nyomásos napkollektort ajánljuk.

Ha medencefűtésre használja a kollektort, akkor megoldható kicsi szintkülönbség esetén is a zavartalan kollektor használat, hisz ott egyrészt nem kell nyomás a medence vizének felmelegítéséhez, másrészt a medence vízforgató szivattyújára bátran ráköthető a felmelegíteni kívánt víz ág, ami a kollektor felé halad.

A napkollektor felhasználási módjai:

Ezt a típust főként 2-3 fős háztartások meleg víz előállítására használják. Ingyenesen készíti a meleg vizet zuhanyozáshoz, fürdéshez. Leleményesebb vásárlók még mosogatáshoz és a mosógéphez csatlakoztatva mosáshoz is használják. A többség keverő szeleppel együtt használja, mivel a készülék főként a több napsütési időt tartalmazó nyári napokon gyakran 90-95 fokos hőmérsékletű forró vizet gyárt. Ezt pedig közvetlenül rávezetve a ház melegvíz csapjára, az azt megnyitó személynél komoly forrázást okozhat. Ezt a keverő szelep használata maximálisan kivédi, megelőzi. Így teljesen biztonságos lesz a meleg víz felhasználása, amit a termék készít. (A keverő szelep, vagy másnéven keverő csap egy olyan szerelvény, amelynek 2 bevezetése és 1 kivezetése van. Az egyik bemenete a napkollektortól érkező forró víz, a másik pedig a ház vízhálózatából a hideg víz ág. A keverőszelepen kézzel beállítható az a hőmérséklet, amit a felhasználó szeretne hogy a kiemeneti nyíláson távozó víz elérjen. A többség ezt 40-45 °C közötti szokta beállítani. Így a ház csapjaihoz már csak ez a keverőszelep által összekevert és a tulajdonos által beállított hőmérsékletű víz fog eljutni.

Nagyon jó, és célszerű még ezt a típusú napkollektort medence fűtésre is használni. A segítségével, és használatával a medence használati ideje kitolható, illetve nem csak a nap fogja a medence vizét melegíteni hanem a kollektor is. Ezáltal a medencebében való fürdőzés sokkal kellemesebb és örömtelibb lesz. A legtöbb szülő, nagyszülő aggódik a medencében játszó gyerekek egészsége miatt. Ha a kollektor fűti a medence vizét, a megfázás lehetősége teljes mértékben minimalizálódik.

Ha kérdésed van, telefonálj bátran! Küldj sms-t, visszahívunk! Ferenc – 20/225-1695

 

Vásárlónik mondják erről a napkollektor típusról:

Villamos energia takarékosságra vágytam. Akartam hasznosítani a napenergiát a takarékosság miatt. Sokat utána olvastam, így nem féltem a vásárlás előtt. Nagyon előnyös, hogy hasznosíthatom az ingyen energiát. A rezsi számlának most már csak 50%-át fizetem.

Csenki István – Kecskemét (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

Köszönöm Ferenc, az agárdi kollektor kiválóan működik.Úgy oldottam meg a bekötését, hogy a keringtető egyik pontját megcsapoltam és szűkítő idommal rácsatlakoztam egy 550W-os kerti szivattyúra, ami feltolja a vizet. A kollektor a lapos tetőn van, négy méter magasan, nem is kellett volna ilyen erős szivattyú. 20 mm-es alu-műanyag hajlítható csőben megy fel a víz, és gyanolyanon jön le. Ezek a csövek belül 16 mm átmérőjűek. A kb.90 liter meleg víz 10 perc alatt folyik le, a szivattyú pedig 3 és fél perc alatt tölti fel a fél tartályt. A leeresztő ágban van egy mágnes-szelep, ami kiengedi a vizet, majd ha lefojt, beindul a szivattyú, teli tölti és leáll. Ezek vezérlése nem volt bonyolult, azért sem, mert nem tudtam sehová sem tenni hőérzékelőt, egyszerűen minden nap 7 alkalommal végig fut ez a másfél-két órás ciklus. Ha borús az idő, akkor csak 5-7 fokkal csinál melegebb vizet, ha jó napos, akkor 20-22 fokot melegít a medence vizén. Napi 540 liter melegített víz keletkezik, ha jól számolom, a 17 M3-es medencémben, elvileg 5 hét alatt kicseréli a vizet, legalább 15-fokkal melegebbre. Úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve! Csatoltam képeket.

Üdvözlettel: Tóth Vilmos – Agárd (Nyomás nélküli napkollektor, 180 literes)

„A napkollektor normálisan működik. A célnak tökéletesen megfelel.”

Szántó László – Váchartyán (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

„A termék jól működik, szépen melegíti a vizet. Minden rendben van vele.”

Megyesi Norbert – Pomáz (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

„Jól működik, szuper! 3-4 főre elég a melegvíz. Ha borultabb az idő akkor picit kevesebbet teljesít. Meg vagyunk elégedve vele. Megéri!”

Veres Balázs – Berettyóújfalu (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

„Meg vagyunk elégedve. Átalakítottuk zárt rendszerűvé. Keverőszelepet is beépítettünk, így szabályozható a meleg víz. Szépen üzemel. Örülök, hogy megvásároltam a napkollektort.”

Virág Gábor – Budapest, XIX. kerület (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

 

Megrendelés   

  Szállítási és fizetési feltételek – napkollektor

  napkollektor-arak

  Termékeinket személyesen vagy a honlapunkon történő megrendelés útján tudja megvásárolni!

  Személyes átvétellel: Előzetes telefonon történt egyeztetés után a terméket átveheti referencia házunknál, készpénz fizetéssel. Tel.: 06 20 442 3182 .

  Cím: 2340 Kiskunlacháza, Dömsödi út 43. – GUMIS műhely (Budapesttől kb 35km-re déli irányban található az 51-es főút mentén)

  A napkollektorok sérülés-veszélyesek, ezért ezeket saját szervezésű fuvarral oldom meg, hogy épségben megérkezzenek megrendelőimhez. Emiatt a pontos szállítási időpontról mindenképp egyeztessük a megrendelés leadásakor.

  Tokyo Solar Hungary Kft. saját fuvar-szolgálattal előre utalással: A napkollektor vételárát és a szállítási díjat a 11742214-20015367-es OTP Bank számla számra történő utalás után juttatjuk el Önhöz.

  Tokyo Solar Hungary Kft. saját fuvar-szolgálattal utánvéttel: A napkollektor vételárát és a szállítás díját a futárnak kell átadnia a termék kiszállításakor. A kiválasztott áru mellett feltüntetett ár a bruttó vételár. 

  Kellemes Vásárlást kívánunk Önnek!

  Scroll to Top

  Kérj díjmentes szaktanácsot

  Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

  Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

  📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

  Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)