Napkollektor erkélyre

Számos család, illetve háztartás, amiatt nélkülözi a napkollektor használatot, mert nincs különálló épület, nem rendelkeznek különálló saját családi házzal, ahová mások engedélye vagy beleegyezése nélkül felszerelhető lenne egy napkollektor. Illetve vannak családok, ahol a háztető tájolásával van a baj, és ennek előnytelen fekvése miatt hiúsul meg a napkollektor felszerelése.

De önmagában nem is a napkollektor hiánya a baj, hanem az ingyenes napenergia hasznosítás elmaradása. A napkollektor azon kívül, hogy az ingyenes napenergiát munkába fogja és a család számára hasznosítja, valójában egy pénztermelő gépezet. Ez szokatlan és ritka a műszaki berendezésekkel kapcsolatosan, ugyanis ahhoz vagyunk szokva, hogy megveszel valamit, majd már másnap kevesebbet ér, illetve használtan szinte már értéktelen. A napkollektor akár hiszed, akár nem ettől teljesen eltérő. Minél tovább van a birtokodban és használatodban, annál több pénzt gyárt részedre. Ez nyilván hihetetlen így elsőre, de mégis azok, akik jobban utána olvasnak a részleteknek, vagy tesznek egy kockázatmentes próbát, mindig kellemesen csalódnak.

Erkélyre szerelhető napkollektor, teraszra szerelhető napkollektor

thumb_split-napkolektor-erkelyre2
thumb_erkelyes-napkollektor-bekotes
thumb_Napkollektor-teraszra

Erkélyes napkollektor tartozékok, napkollektor rendszer elemei

(az alább felsorolt összetevők külön-külön is megvásárolhatók)

 

HEAT PIPE napkollektor rendszer erkélyre – TURBO HEAT PIPE
Megnevezés Tulajdonság Méretek Bruttó (áfás) ár telephelyen
Napkollektor panel erkélyre – 16db Turbo HEAT PIPE cső (Hő cső) – 65kg 0,99m2 99.900,- Ft

Szigetelt, fali víztartály 1 hőcserélővel, 1,5kWh teljesítményű fűtőbetéttel, visszacsapó szeleppel, biztonsági szeleppel, fűtőbetétet vezérlő egységgel, magnéziumrúddal

120 liter 1,92m2 187.700,- Ft
Szolár munkaállomás (5l tágulási tartállyal, vezérléssel, szivattyúval, szelepekkel,stb…) szigetelt   225.800,- Ft
Szolár fagyálló folyadék 10 liter   27.000,- Ft
Flexibilis INOX cső (szigetelt, dupla) 2×10 méter 16mm 47.300,- Ft

A felsorolt összetevők külön-külön is megvásárolhatók, és egyben komplett rendszert alkotva is.

Napkollektor tulajdonságai, műszaki jellemzői:

 • Alumínium gyűjtőfej
 • Alumínium szerelő keret
 • Kimagasló szigetelés (Poliurethán)
 • Kimagasló fagyállóság (-50oC)
 • TURBO HEAT PIPE (Φ24mm)
 • Kis helyigény, de mégis NAGY teljesítmény. Az erkély, terasz korlátra felszerelhető
 • Nyomásos rendszer
 • 4 évszakos, teljes évi üzemidő
A PÉNZTERMELŐ gépezet:
Egyszerű felépítésének köszönhetően a meghibásodás esélye szinte nulla. Nem véletlen, hogy alumínium mind a napkollektor gyűjtő fej, mind pedig a napkollektor tartó keret alapanyaga. Ezt a sok szempontból előnyös anyagot használja a csúcskategóriás autóipar és repülőgép gyártó ipar is. A precíz és alapos szigetelés következménye az, hogy a napkollektor által összegyűjtött hőenergia mind a szolár folyadék felmelegedésére tud összpontosulni. A napkollektornál emiatt fellépő hőveszteség elenyésző, szinte nulla. 
Kinek ajánlott az erkélyre szerelhető napkollektor?

 

 • villanybojler tulajdonosoknak : Az áramzabáló villanybojler nem túl hasznos társa a családnak. Igaz, jó érzés meleg vízben fürödni, viszont nem kellemes a bojler által elhasznált áram miatti magas havi villanyszámla kifizetése. A bojler valódi ellensége a családi kasszának. Valódi pénzügyi stresszt okoz.
 • gázbojler tulajdonosoknak : A gázbojler tulajdonosok nem élik át azt a havi stresszt, amit a villanybojlerrel rendelkező családok, de mégis az igazság az, hogy a napkollektorral kiegészített gázbojler mindenképp megéri. Az igaz, hogy  nem 1-2 év alatt fogja kitermelni az árát, de középtávon mindenképp jó választás. Főleg, ha a család nem 1-2 főből áll, hanem picit népesebb. Az is fontos tény, hogy a napkollektor képes megtermelni  az árát, ténylegesen megtérül. Viszont pénzügyileg egy gázbojler SOSE térül meg.
 • gázkazán tulajdonosoknak : Pénzügyi nézőpontból a gázkazánt használó családok melegvíz előállítási költségei nem magasak. Annak, aki csak ennyit érzékel az ügyből, érdemes kicsit más nézőpontokat is felvennie és hosszabb távra is kitekintenie. Milyen más nézőpontok léteznek? Egy kissé elcsépelt dolog a környezetszennyezés kérdése, amire sokan csak legyintenek. Adok erről egy érdekes tényt: A ’80-as években olyan naptejek voltak forgalomban, melyek 2-3 fényvédő faktorosak voltak. az érzékeny bőrűeknek ott volt az 5 faktoros.

1980-as években

thumb_1978_fabulon_naptej
thumb_1978_naptej_fabulon
thumb_fabulon_naptejek

Most mi a helyzet? Lassan ott tartunk, hogy azok mennek ki nyáron a napsütésre, akik kárt akarnak tenni önmagukban. Életveszélyessé vált a napon tartózkodni! Egy mostani gyereket, aki örömmel menne nyáron a szabadba ki játszani, vagy a vízparton szórakozni, most csak különleges óvintézkedésekkel lehet kiengedni! A naptejek esetén 1 db nulla került a számok mögé. Most már 20-30, illetve 50 faktoros naptejek vannak forgalomban. Pedig 30 év telt csak el! Mi lesz újabb 30 év múlva? Védőfelszerelés kell majd a szabadban való tartózkodáshoz? A védőfaktorok pedig 200-500 közé fognak esni?

Napjainkban

thumb_naptej_faktorok

 

Persze jogosan mondod, hogy ez nem a gázkazán, vagy a gázbojler miatt van. És igazad is van, majdnem.
A pontos válasz az, hogy az ember jelenlegi tevékenysége okozza a káros változások egy részét. aminek
része a környezetszennyező gázkazán és gázbojler is. A lényeg csupán annyi, hogy te is tehetsz azért, hogy
30 év múlva nem legyenek sokkal rosszabb viszonyok.

 • ha nem megfelelő a háztető tájolása: Ahogy korábban már említést tettem róla, számos család ugyan szeretett volna napkollektort beüzemelni, de a háztető rossz, kedvezőtlen tájolása ezt nem tette lehetővé. Nekik jó alternatíva lehet, amennyiben rendelkeznek déli tájolású terasszal, erkéllyel, balkonnal, hogy a napkollektort oda szereljen fel.

Napkollektor erkélyre szerelés, telepítés

Az érdeklődők nagy része megretten, amikor a napkollektor szerelés területére terelődik a gondolata. Általánosan elmondható, hogy a szerelők (bármilyen szakmát képviselik is) egy része nem túl megbízható. A hozzáállásuk az, hogy örülj, hogy szóba állok veled, illetve egy adott munkán akarják megkeresni több hónapnyi betevő ellenértékét. (Jelentősen túláraznak) Arról már nem is szólva, hogy a megígért időpontokat be sem tartják. Az fel sem merül sokukban, hogy megfelelő szolgáltatással hosszabb távon sokkal eredményesebbek lennének.

A jó hír az, hogy:

 1. Alapvető vízvezeték szerelési ismeretekkel a napkollektor felszerelhető, beüzemelhető. Magáról a napkollektor vezérlőről egy közérthető, kellően kirészletezett magyar nyelvű leírás, kezelési és használati útmutató is rendelkezésre áll, így annak beprogramozása nem bonyolult.
 2. Ma már elég sok napkollektor szerelő is elérhető. Így viszonylag egyszerű szakmaspecifikus, gyakorlattal rendelkező szakit is találni a szerelés elvégzésére.
 3. Szükség esetén fel tudjuk ajánlani napkollektor szerelő partnereink segítségét, akik az ország számos pontján állnak rendelkezésedre.
 

FeriHa kérdésed van, valami zavaros, vagy nem egyértelmű, keress bátran!
Feri : Tel: 20-442 3182 ,
E-mail:  kapcsolat@tokyosolar.hu

 

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)