HEAT PIPE vákuumcső

heat-pipe-vakuumcso-kicsi

HEAT PIPE betét jellemzők:

Hossza: 1700mm

Anyag: réz

Súly: 226 gramm

Kondenzátor mérete: 70x14x0,8mm

Hőtovábbító vezérsík: Alumínium

Indítási hőmérséklet: 69C  

Hőátadási tényező: 220W

FIGYELEM!!! 5db-nál kisebb mennyiséget nem tudunk küldeni, mert az 1-2 darabos küldeményeknél a biztonságos csomagolást nem tudjuk megoldani. Kisebb mennyiség esetén csak a személyes átvétel megoldott. Saját fuvar-szolgálatnál csak készpénzzel vagy előre utalással lehetséges a fizetés.

HEAT PIPE vákuumcső felépítése:

heat-pipe-vakuumcso

A HEAT PIPE vákuumcső abban tér el a sima vákuumcsőtől, hogy a belselyében található egy rézből készült rúd. (ezt a réz rudat HEAT PIPE-nak vagy másnéven hőcső-nek nevezik) Ez a hőelnyelő (hőcső) egy mindkét végén zárt réz cső, amiben folyadék található. Ez a folyadék, már alacsony nyomáson eléri forráspontját. Mint tudjuk, magasabb tengerszint feletti magasságoknál hamarabb forr fel a víz, így a hőcsőben az alacsony nyomásnak köszönhetően már akár 30°C körüli hőmérsékleten felforr a benne lévő folyadék és átalakul gőzzé.

Ez a gőz a réz hőcsőben felfelé száll. A cső felső végén található egy hő-patron (HEAT PIPE kondenzátor), melyen keresztül  a gőz átadja hőjét a napkollektor tartályában lévő víznek, vagy szolár folyadéknak. A gőzből a hőátadás következménye képen ismét folyékony halmazállapotú folyadék lesz, ami visszafolyik a cső aljába, hogy újra és újra megismételje ezt a folyamatot. A HEAT PIPE vákuumcsővel felszerelt napkollektor nagyon hatékony, mivel a hőcsőben található alacsony nyomásnak a következtében hamar felforr a benne található folyadék, így gyorsan elindul a folyamat. A HEAT PIPE vákuumcsöves (hőcsöves) napkollektor télen is tud működni de természetesen ehhez szükség van napsütésre vagy legalább szórt fényre. A HEAT PIPE -hőcsöves- napkollektor lényegesen jobb hatásfokú, mint a sima vákuumcsöves napkollektor.

heat-pipe-vakuumcso-kicsi-b

A  Heat Pipe vákuumcsöves (hőcsöves)  vízmelegítő napkollektorok előnyei:

 • Ha egy vákuumcső eltörik, attól még a napkollektor működőképes marad, a víz / szolár folyadék nem folyik ki a napkollektorból, (a nyomás megmarad) és a többi heat-pipe vákuumcső tovább melegíti a tartályban levő vizet. Könnyen és gyorsan ki lehet cserélni a hibás vákuumcsövet. 
 • A Heat-pipe vákuumcsövek nagy hatékonysággal melegítik a tartályban levő folyadékot. Így rövidebb idő alatt, melegebb víz keletkezik a víztartályban.

Heat Pipe vákuumcső hatékonysága borús időben


Megrendelés
  Szállítási és fizetési feltételek

  napkollektor-arak

  Termékeinket személyesen vagy a honlapunkon történő megrendelés útján tudja megvásárolni!

  Személyes átvétellel: Előzetes telefonon történt egyeztetés után a terméket átveheti referencia házunknál, kp fizetéssel. Tel.: 06 20 4423182

  A napkollektorok sérülés-veszélyesek, ezért ezeket saját szervezésű fuvarral oldom meg, hogy épségben megérkezzenek megrendelőimhez. Emiatt a pontos szállítási időpontról mindenképp egyeztessük a megrendelés leadásakor.

  Tokyo Solar Hungary Kft. saját fuvar-szolgálattal előre utalással: A napkollektor vételárát és a szállítási díjat a 11742214-20015367-es OTP Bank számla számra történő utalás után juttatjuk el Önhöz.

  Tokyo Solar Hungary Kft. saját fuvar-szolgálattal utánvéttel: A napkollektor vételárát és a szállítás díját a futárnak kell átadnia a termék kiszállításakor. A kiválasztott áru mellett feltüntetett ár a bruttó vételár. 

  Kellemes Vásárlást kívánunk Önnek!

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Pinterest
  Scroll to Top

  Kérj díjmentes szaktanácsot

  Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

  Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

  📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

  Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)