Németországi rekord - A megújuló energia aránya 78%.

Megújuló energia aránya 78 %

Németország rekord – megújuló energia aránya 78 %
.

Németországi rekord - A megújuló energia aránya 78%.2015.július 25-én Németország megjavította a saját rekordját, hiszen az ország energiafelhasználásának 78 százalékát a megújuló energiaforrásokból sikerült biztosítani, bár ez a szám elsőre is soknak tűnik, érdemes tudni, hogy a korábbi rekord 74 százalék volt, ami szintén tekintélyes mennyiség.
A német Energiewende blogon Craig Morris tette közzé a tanulmányt, amely szerint Németország a rekordot egy különleges időjárási együttállásnak köszönhetően érhette el.

Az idei -megújuló energia aránya 78 %-, egyrészt az északi térségekben lévő erős légmozgásnak volt köszönhető, hiszen arrafelé van az ország szélturbniáinak jelentős része, másrészt hozzájárult a déli területek napsütéses időjárása. Ez a konstelláció együttesen annyira meglökte a megújulók részesedését, hogy a 2014-es 74 százalékos rekordot is alaposan felülmúlta, így 2015. július 25-én a megújuló energia aránya 78 %-os rekordot ért el.

A nyílvánosságra hozott számok arányában a rekord azt jelenti, hogy a nap és a szél együttesen 40,65 gigawattot bitosít a német lakosságnak, és ha ehhez még hozzávesszük a biomasszából és vízenergiából származó „bevételt”, akkor közel 48 gigawatt jön ki. A német belföldi energiaigény az említett napon 61,1 gigawatt volt.

Németországi terv - Tíz év múlva a megújuló energiaforrások aránya megduplázása.A Bloomberg adatai szerint a 80 millió lakosú Németország az elmúlt évtizedben, rendkívül agresszív befektetési stratégiával már közel 120 milliárd eurót költött alacsony szennyezőanyag kibocsátó energiaforrásokba, a teljes elektromosság-kínálat 28 százalékát már megújuló energiaforrásokból állítják elő, ezzel a megújulók lettek a legnagyobb arányú áramforrások. Ha a fűtéstől kezdve a közlekedésig mindent beleszámítunk, akkor Németország  háromszor több megújuló energiaforrást hasznosít mint az USA. 2035-ig a németek megszeretnék duplázni a megújuló energiaforrások arányát, miközben teljesen megkívánja szüntetni a nukleáris függőségét – közölte a ThinkProgress.

Nemcsak a németek gondolkodnak előre a megújuló energia arányának növelésében.Azonban nemcsak a németek látják ebben a jövőt, a kiváló lehetőségeket, amennyiben Hillary Clinton 2016-ban megválasztásra kerül az USA-ban, azt tervezi, hogy első ciklusának végére az USA napenergia kapacitását 700 százalékkal növelni fogja. Ez azt jelenti, hogy megközelítőleg félmilliárd napelemet helyeznének üzembe és 5 év múlva már 25 millió háztartást látna el napenergia. Hillary tervei közt szerepel egy tízéves terv, amely szerint annyi megújuló energiaforrást állítanak szolgálatba, amellyel minden egyes amerikai otthont el lehet látni elektromossággal. További céljai közt szerepel, hogy 2030-ig nukleáris energiával kombinálva a teljes elektromos áram igény felét megújuló energiával, vagy alacsony szénd-dioxid kibocsátó forrásokkal állítsa elő az ország.

A bravúros németországi rekord – a megújuló energia aránya 78 % – elérése, egy figyelemre méltó eredmény, példaértékű és követendő példa kell hogy legyen Európában, a világban.

https://archive.thinkprogress.org/germany-just-got-78-percent-of-its-electricity-from-renewable-sources-ac4a323c840c/

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

szolnoki-foiskola-napkollektor

Napkollektorok a főiskola tetején Szolnokon

Napkollektorok a Szolnoki Főiskolán A Szolnoki Főiskola történetének eddigi legnagyobb méretű, megújuló energia felhasználását célzó beruházása valósult meg a Tisza-parti megyeszékhelyen: 52 napkollektort helyeztek el

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)