Napkollektor vákuumcső

Vákuumcső jellemzők:

 • Anyaga: borszilikát üveg 
 • Mérete: 58mm x 1800mm 
 • Vákuumcső felület: 0.128m2 
 • Vákuumcső üveg vastagság: 1,6mm 
 • Transzmittancia: ≥0.89 
 • Tágulási együttható: ≤3.3um 
 • Vákuumcső belső bevonata: Cu-SS-N/AL 
 • Abszorpció:≥0.92 
 • Reflexio:≤0.08 
A vákumcső 2 féle méretben kapható. Mielőtt rendelnél belőle, mindenképp mérd le a pontos méretét, hogy neked milyenre lenne szükséged. 
vakuumcso_kicsi

 Vákuumcső ár: (bruttó vételár) 58×1800mm

 • Személyes átvétel esetén: 4.500 Ft/db
 • Postával előre utalással: 5.550 Ft/db
 • Postával utánvéttel: 6.190 Ft/db
 • Futárral utánvéttel: FIGYELEM!!! 6.500 Ft/db

  Postával, vagy futárral 5db-nál kisebb mennyiséget nem tudunk küldeni, mert az 1-2 darabos küldeményeknél a biztonságos csomagolást nem tudjuk megoldani. Kisebb mennyiség esetén csak a személyes átvétel megoldott.

napkollektor-vakuumcso-felepitesenapkollektor vákuumcsövek két-két darab üvegcsőből állnak. A külső cső rendkívül erős, átlátszó bórszilikát üvegből készül, mely jégeső esetén képes ellenállni 2.5cm átmérőjű jégdaraboknak is. A belső üvegcső anyaga szintén bórszilikát üveg, amely egy speciális bevonattal készül, ami kíváló fény- és hőelnyelő, illetve minimális hő- és fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. A két üvegcső végét összeolvasztják és a bennük lévő levegőt eltávolítják. Így vákuum jön létre. A síkkolektorokkal ellentétben a vákuumcsöves napkollektor azért tud hatékonyabban működni, mert a síkkollektor csövei nincsenek szigetelve, ezáltal az általuk összegyűjtött hő nagy része elillan. Ezért ha hideg időben is szeretnénk napkollektort használni előnyösebb a vákuumcsöves napkollektort választani. Igaz, hogy a napkollektorok felületén elhelyezkedő vákuumcsövek száma kevesebb, de azok sokkal hatékonyabbak így ellensúlyozni tudják ezt.

Miért vásároljunk vákuumcsöves napkollektort? 

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához első sorban tisztázni kell, hogy majdnem minden anyag vezeti a hőt, teszik ezt a részecskéik által. A vákuum légüres teret jelent ahol nincsenek részecskék, amik átadhatnák egymásnak a hőenergiát, így a vákuum a legjobb szigetelő. A Tokyosolar napkolleltorokban lévő vákuumcső átengedi a nap energiáját, így melegíti a vákuumcsőben levő folyadékot. Összegezve; beengedi a napfényt de nem engedi ki a meleget! Így nagyon hatékony a működése.

Miért fontos a jó hőszigetelés?  

napkollektorok szigetelése nagyon fontos, mivel nem elég, hogy a napenergiát begyűjtsük és átalakítsuk meleg vízzé, ezt a megnyert hőt meg is kell tartani, Így tud a napkollektor nagyon jó hatékonysággal működni. Gondolja végig, hogy előfordulhat, hogy a napkollektorban levő folyadék 70-80 celsius fölé is emelkedik és a kinti hőmérséklet mondjuk O celsius. Ez esetben egy rossz hőszigetelés esetén, mennyi ideig tudnánk tartani a folyadék hőmérsékletét? A válasz, hát nem sokáig. Ezért elengedhetetlenül fontos  hogy a napkollektor tartály és a vákuumcsövek nagyon jó  hőszigetelő képességekkel rendelkezzenek. Megfelelő szigeteléssel akár három  napon keresztül is megtartja a napkollektorban levő meleg vizet, így lesz egy kis meleg víz tartaléka az esős, borús napokra is.

A vákuumcsőnek többféle elnevezése is létezik. Van, aki napkollektor üvegcsőnek, vagy vákumcső néven említi. Minden esetben az itt részletezett üveg csőrőlvan szó.

napkollektor-vasarlas

tokyosolar-kapcsolat

Megrendelés

  Szállítási és fizetési feltételek

  napkollektor-arakTermékeinket személyesen vagy a honlapunkon történő megrendelés útján tudja megvásárolni!

  Személyes átvétellel: Előzetes telefonon történt egyeztetés után a terméket átveheti referencia házunknál, kp fizetéssel.Tel.: 06 20 540 4184 .

  Futár szolgálattal előre utalással: A napkollektor  vételárát  és a szállítási díjat a 11742214-20015367-es OTP Bank számla számra történő utalás után futárszolgálattal juttatjuk el Önhöz.

  Futár szolgálattal utánvéttel: A napkollektor vételárát és a szállítás díját a futárnak kell átadnia a termék kiszállításakor. A kiválasztott áru mellett feltüntetett ár a bruttó vételár, amely tartalmazza a szállítási költséget. A megrendelt árut munkanapokon előzetes e-mail-ben, vagy telefonos visszaigazolást követően, a készlet erejéig, 24-48 órán belül útnak indítjuk. A munkaszüneti (szombat, vasárnap) és ünnepnap beérkezett megrendeléseket legkorábban a megrendelést követő első vagy második munkanapon teljesítjük. A napkollektor szállítását futár végzi napközben 8-17 óráig.

  Kellemes Vásárlást kívánunk Önnek!

   

   

  Scroll to Top