Napkollektor vákuumcső

Legjobb áron! Hívj és segítünk a méretezésben is.

Telefonszámunk: 06 20 252 0920

Vákuumcső jellemzők:

 • Anyaga: borszilikát üveg 
 • Mérete: 58mm x 1800mm 
 • Vákuumcső felület: 0.128m2 
 • Vákuumcső üveg vastagság: 1,6mm 
 • Transzmittancia: ≥0.89 
 • Tágulási együttható: ≤3.3um 
 • Vákuumcső belső bevonata: Cu-SS-N/AL 
 • Abszorpció:≥0.92 
 • Reflexio:≤0.08 
A vákumcső 2 féle méretben kapható. Mielőtt rendelnél belőle, mindenképp mérd le a pontos méretét, hogy neked milyenre lenne szükséged. 
vakuumcso_kicsi
 • Napkollektor vákuumcső ár 58x1800 mm 4.990 Ft/db
 • Napkollektor vákuumcső ár 47x1500 mm 3.900 Ft/db
 • Szállítás díja -Saját fuvar-szolgálat (min. 5 db rendelése esetén): 13.000 Ft

  5db-nál kisebb mennyiséget nem tudunk küldeni, mert az 1-2 darabos küldeményeknél a biztonságos csomagolást nem tudjuk megoldani. Kisebb mennyiség esetén csak a személyes átvétel megoldott. Saját fuvar-szolgálatnál csak készpénzzel vagy előre utalással lehetséges a fizetés.

napkollektor-vakuumcso-felepitesenapkollektor vákuumcsövek két-két darab üvegcsőből állnak. A külső cső rendkívül erős, átlátszó bórszilikát üvegből készül, mely jégeső esetén képes ellenállni 2.5cm átmérőjű jégdaraboknak is. A belső üvegcső anyaga szintén bórszilikát üveg, amely egy speciális bevonattal készül, ami kíváló fény- és hőelnyelő, illetve minimális hő- és fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. A két üvegcső végét összeolvasztják és a bennük lévő levegőt eltávolítják. Így vákuum jön létre. A síkkolektorokkal ellentétben a vákuumcsöves napkollektor azért tud hatékonyabban működni, mert a síkkollektor csövei nincsenek szigetelve, ezáltal az általuk összegyűjtött hő nagy része elillan. Ezért ha hideg időben is szeretnénk napkollektort használni előnyösebb a vákuumcsöves napkollektort választani. Igaz, hogy a napkollektorok felületén elhelyezkedő vákuumcsövek száma kevesebb, de azok sokkal hatékonyabbak így ellensúlyozni tudják ezt.

Miért vásároljunk vákuumcsöves napkollektort? 

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához első sorban tisztázni kell, hogy majdnem minden anyag vezeti a hőt, teszik ezt a részecskéik által. A vákuum légüres teret jelent ahol nincsenek részecskék, amik átadhatnák egymásnak a hőenergiát, így a vákuum a legjobb szigetelő. A Tokyosolar napkolleltorokban lévő vákuumcső átengedi a nap energiáját, így melegíti a vákuumcsőben levő folyadékot. Összegezve; beengedi a napfényt de nem engedi ki a meleget! Így nagyon hatékony a működése.

Miért fontos a jó hőszigetelés?  

napkollektorok szigetelése nagyon fontos, mivel nem elég, hogy a napenergiát begyűjtsük és átalakítsuk meleg vízzé, ezt a megnyert hőt meg is kell tartani, Így tud a napkollektor nagyon jó hatékonysággal működni. Gondolja végig, hogy előfordulhat, hogy a napkollektorban levő folyadék 70-80 celsius fölé is emelkedik és a kinti hőmérséklet mondjuk O celsius. Ez esetben egy rossz hőszigetelés esetén, mennyi ideig tudnánk tartani a folyadék hőmérsékletét? A válasz, hát nem sokáig. Ezért elengedhetetlenül fontos  hogy a napkollektor tartály és a vákuumcsövek nagyon jó  hőszigetelő képességekkel rendelkezzenek. Megfelelő szigeteléssel akár három  napon keresztül is megtartja a napkollektorban levő meleg vizet, így lesz egy kis meleg víz tartaléka az esős, borús napokra is.

A vákuumcsőnek többféle elnevezése is létezik. Van, aki napkollektor üvegcsőnek, vagy vákumcső néven említi. Minden esetben az itt részletezett üveg csőrőlvan szó.

napkollektor-vasarlas

tokyosolar-kapcsolat

Megrendelés  Szállítási és fizetési feltételek Napkollektor

  napkollektor-arakTermékeinket személyesen vagy a honlapunkon történő megrendelés útján tudod megvásárolni!

  Személyes átvétellel: Előzetes telefonon történt egyeztetés után a terméket átveheted raktárunknál, készpénz vagy kártyás fizetéssel. Tel.: 06 20 4423182

  A napkollektorok sérülés-veszélyesek, ezért ezeket saját szervezésű fuvarral oldom meg, hogy épségben megérkezzenek megrendelőimhez. Emiatt a pontos szállítási időpontról mindenképp egyeztessük a megrendelés leadásakor.

  Tokyo Solar Hungary Kft. saját fuvar-szolgálattal előre utalással: A napkollektor vételárát és a szállítási díjról díjbekérőt állítok ki, ez alapján a 11742214-20015367-es OTP Bank számla számra történő utalás után juttatjuk el Hozzád. (A díjbekérőt, kérlek várd meg az utalással!)

  Tokyo Solar Hungary Kft. saját fuvar-szolgálattal utánvéttel: A napkollektor vételárát és a szállítás díját a futárnak kell átadnia a termék kiszállításakor készpénzben. A kiválasztott áru mellett feltüntetett ár a bruttó vételár.

  Kellemes Vásárlást kívánunk Önnek!

   

   

  Scroll to Top

  Kérj díjmentes szaktanácsot

  Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

  Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

  📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

  Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)