Egyre többet költünk Zöldenergiára!

Egyre többet költünk zöldenergiára!

Egy friss ENSZ tanulmány szerint 2010-ben 32 százalékkal nőtt világszerte az az összeg, amelyet környezetbarát energiára költünk. Ennek oka, hogy a zöld energia egyre olcsóbban és egyre könnyebben elérhetővé válik, illetve számos országban egyre szigorúbban követelik a megújuló energiaforrások használatát.

Az ENSZ környezetvédelmi programjának adatai szerint 2010-ben összesen 211 milliárd dollárt fordítottak az országok a megújuló energiaforrások kiépítésére, ennek az összegnek a nagy részét az új kínai szélerőművek és a Németországban létesített napelemek teszik ki. A tanulmány rámutat arra is, hogy a fejlődő országok jóval többet költöttek tavaly zöld energiaforrások telepítésére, mint a fejlett államok.

Az adatok szerint Kína egyedül több mint 49,8 milliárd dollárt költött ilyen célokra, míg a második legtöbbet az Egyesült Államok: 29,6 milliárd dollárt. A tanulmány a kormányzati politika szerepét hangsúlyozza a megújuló energiaforrások technológiájának fejlesztésében, és kiemeli, hogy a kormányok többet – egészen pontosan 5,3 milliárd dollárt – áldoztak tavaly kutatásokra. A tanulmány azt is megállapítja, hogy a napenergia ára 2008-óta 60 százalékkal csökkent, aminek hatására világszerte egyre többen használnak napelemeket.

Peter Lund, a finn Aalto egyetem energiapolitikai szakértője a USA Today-nek nyilatkozott a témáról. Lund úgy gondolja, hogy “a zöld energia egyre jelentősebbé kezd válni, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a megújuló energiaforrások piaca még mindig alapvetően az állami támogatásoktól és a kormányzati politikától függ.”

usatoday.com 2011.07.07

 

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

brazil-zold-stadion

Brazil környezetbarát stadion

Zöld Foci VB lesz Brazíliában Napelemek, újrahasznosítható ülések, esővízzel működő tűzoltóberendezés. Az eddigi „legkörnyezetbarátabb” világbajnokságot rendezik 2014-ben Brazíliában. A stadionokat építő vállalatok nemcsak betartani akarják

megujulo-energia2011

Megújuló energia felhasználása

Rekordon a megújuló energia felhasználás a világon Még sosem költöttek annyit megújuló energiára, mint 2011-ben Rekordot döntött tavaly a megújítható energiaforrások, a napenergia, a szélenergia

Scroll to Top

beszéljünk a tervedről

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu