Hibrid autóbusz teszt - Kecskemét


Hibrid hajtású városi buszokat teszteltek Kecskeméten


A Mercedes nemrégiben kipróbált hibrid maghajtású busza után egy héten át a Volvo hasonló járművével ismerkedett Kecskemét lakossága.

Kecskemet-hibrid-busz Kecskemet-hibrid-busz2
nagyításért kattints a képekre

 

Zombor Gábor polgármester sajtótájékoztatón elmondta: a bemutató célja, hogy a tesztelt modellek közül megtalálják a megyeszékhely számára a legmegfelelőbbet, amelyből az első járművek már jövőre feltűnhetnek a városban.

Közlése szerint a helyhatóság jelenleg három közlekedésfejlesztési projekten dolgozik, ezek összértéke meghaladja a 130 milliárd forintot.

Az egyik ilyen projekt egy intermodális, azaz közös vasúti és autóbusz-pályaudvar létrehozásáról, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztésekről szól; a 17 milliárd forintos támogatásra benyújtott uniós pályázat elbírálási folyamata a végéhez közeledik - tette hozzá a polgármester.

Jelezte: ha a város elnyeri a remélt forrást, akkor lecserélik Kecskemét 53 járműből álló autóbuszparkjának jelentős részét. Ezek helyére az elképzelések szerint 30-35 új, takarékos és környezetbarát, hibrid buszokat állítanak forgalomba, az elsőket várhatóan már jövőre.

Zombor Gábor polgármester tájékoztatása szerint a lakosság és az önkormányzat számára a legmegfelelőbb típus kiválasztásához nyújt hasznos információkat a Mercedes korábbi és a Volvo nemrégi bemutatója.

A bemutatott két Volvo 7700 hibrid autóbuszról Szűcs Árpád, a Volvo Hungária Kft. értékesítési vezetője elmondta: ezekből a dízel-elektromos hajtású, alacsonypadlós járművekből már csaknem félezer fut Európa városaiban, és tavasz óta Miskolcon is forgalomba állították az első ilyen magyarországi járművet.

Hozzátette, hogy az eddigi üzemeltetési tapasztalatok mindenhol kedvezőek: ezek a buszok a belvárosi forgalomban akár 30-37 százalékos üzemanyag-megtakarításra képesek, 50 százalékkal kisebb nitrogén-oxid- és részecskekibocsátás mellett.

 

kecskemet-mercedes-hibrid-busz Kecskemet-mercedes-hibrid-busz2
nagyításért kattints a képekre

 


A délutáni tesztjáratok 13 óra 5 peckor induló 3-as járattal kezdődtek. Ezt követte a város legismertebb vonala a  13 óra 40 perckor induló 14-es, ahol a jármű szinte teljes kihasználtsággal közlekedett. A járművezető szerint a villanymotoroknak köszönhetően szinte nem is érződött a leterheltség. A következő próbakör egy szóló buszos vonalon indult, így lehetőség volt szűk fordulóban is közlekedni.

Az utolsó járat a 16 óra 30 perckor induló 29-es volt. Érdekessége, hogy elővárosi jellegű járat, ugyanis Kecskemét elővárosi környezetéhez tartozó Hetényegyházára közlekedik. Ezen a vonalon viszont nagyobb szükség volt a dízelmotor hajtására is, amit a szoros menetidő, az intenzívebb gyorsítások és a tartósan magasabb sebesség indokolt.

Összességében az autóbusz jó benyomást keltett, újdonsága, hogy a hajtása nem bonyolult, így a szervizelése is könnyebben megoldható. A pénteki tesztnapon a jármű nem hibásodott meg, így remélhetően hogy jó eséllyel indul a pályázaton a többi gyártóval szemben, akik buszait hamarosan szintén kipróbálhatjuk Kecskeméten.

 

MTI

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13