elektromos-repulogep2

Áram meghajtásos repülőgép

A hybrid repülőgép már gyártás érett

elektromos-repulogep2

Sokáig nehézségekbe ütközött az elektromos repülők tervezése, mert az akkumulátorok túl nehezek voltak, és nem tároltak elegendő energiát; és ez a levegőben végzetes kombináció. Az elmúlt években azonban az autóipar fejlesztéseinek hála nagy előrelépések történtek, és a portlandi Volta Voltare nevű cég könnyen össze tudott rakni egy négyüléses hibrid repülőt. A GT4 hagyományos repülőgépvázra épül, és a Chevrolet Voltéhoz hasonló hibrid motor hajtja meg. Persze az akkuk és az elektromotor mellett egy tartalék benzines motor is van. A vészhelyzetek elkerülése érdekében.

elektromos-repulogep

Elektromos repülővel sokkal olcsóbban utazhatunk, mint a hagyományos gépekkel. A GT4 egy 320 kilométeres úton körülbelül 20 dollárnyi áramot használ el, míg üzemanyagból egy hasonló méretű gép körülbelül 80 dollárnyit füstölne el. Paul Peterson, a Volta Voltare ügyvezető igazgatója szerint az alacsony költségek és az egyszerű karbantartás miatt az elektromos repülők szélesebb körben elterjedhetnek, mint a hagyományosak, különösen akkor, ha többen osztoznak egy gép árán.

A GT4 úgynevezett kacsaszárnyas modell, mint a Gripenek, tehát a szárnyak előtt, az orr közelében is vannak rajta vezérsíkok. Ennek az elrendezésnek az egyik előnye, hogy több hely jut az akkumulátoroknak. Hátul található a propeller, ami gyakorlatilag maga előtt tolja a gépet. A GT4 propellerének lapátjai szénszálas anyagból készültek, tehát könnyebbek, mint amit fémből vagy fából állítanak elő, ugyanakkor elég erősek ahhoz, hogy kezelni tudják az elektromotorok gyors nyomatékleadását.

Az elektromos motornak kevesebb mozgó alkatrésze van, mint egy hagyományosnak, ezért sokkal könnyebb a karbantartása, kisebb a meghibásodás lehetősége. Nem kell heteken át buherálni és könyékig elmerülni az olajos alkatrészekben, hogy a motor állapotát ellenőrizzük, és a legfontosabb adatok egy laptop segítségével lekérdezhetők.

eletromos-repulo3

A GT4 most 480 kilométert tud megtenni akkuról -egy feltöltéssel, és amikor 25 százalékra esik a töltés, a tartalék motor kezd áramot termelni. Egy tank üzemanyaggal, ami nagyjából 87 liter, 1600 kilométerre juthatunk. Paul Peterson abban bízik, hogy az akkuk folyamatos fejlődésének hála hamarosan megszabadulhatnak a motortól, és a tisztán elektromos gépnek is nagy utazótávolsága lesz.

elektromos-repulogep4

https://www.theguardian.com/environment/2021/mar/18/will-a-british-bioelectric-hybrid-plane-really-take-off

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

Solar Team - energia termelő autó

Energia termelő autó

Családi, energia termelő autó egy holland diákcsapat kivitelezésében . Intelligens családi autót épített egy eindhoveni diákokból álló csapat, amely átlagban több energiát termel, mint amennyit

megujulo-energia-skocia2

Skócia ZÖLDRE vált!

Skócia ZÖLDRE vált! Skócia 2020-ra tisztán megújuló forrásokból fedezné teljes áramszükségletét 2011 egy sikeres év volt Skóciában a megújuló energia tekintetében: az Energia- és Klímaügyi

Napelemes repülő - "nagy szárnyfesztávolsággal"

Napelemes repülő

A napelemes repülő rekordkísérlete: a Csendes-óceán átrepülése A kizárólag napenergiával működő Solar Impulse 2 napelemes repülő a kínai Nankingból szállt fel, hogy teljesítse világ körüli

Scroll to Top

beszéljünk a tervedről

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu