barcelona-napelemeshaz

Napenergia hasznosító épület

Barcelona a Smart-City példa a Föld számára

barcelona-napelemeshazAz épület laboratóriumként működik a spanyol vállalat által elindított program számára, amely Barcelonát a világ egyik legjelentősebb SmartCity-jévé változtatja. Az energetikai hatékonyságról, a fenntartható mobilitásról és a smart gridről „okos-hálózat” folytatnak benne kísérleteket.

Az új pavilon, amelyet a Katalán Építészeti Intézet tervezett, 2012-re dupla értéket fog képviselni: megnyílik a nyilvánosság számára, mint a projekt potenciáljának tapintható megnyilvánulása, amely hónapról hónapra illusztrálja a megtett haladást és az Endesa vállalat alkalmazott technikáját a távfűtés, az elektromos járművek, az energiatermelés, és a város megújuló energia hálózatának növekedése terén.

Másrészt a SmartCitynek szentelt állandó kiállítás befogadásával ez az épület konkrét példát szolgáltat annak bemutatására, hogyan lehet alkalmazni az építkezéseken a zöld elveket. A könnyűszerkezetes és fából készült elemes pavilon, amelyet napelem panelekkel fednek be, napi átlagos energia fogyasztása 20kWh.

Egy olyan valódi napelemes épületről van szó, amelyben az energia hatékonysága a termelés aktív rendszere és a fogyasztás tartalmának passzív rendszere közötti integrációból adódik. Mivel egy kiállítási csarnokról van szó, nincsenek formai korlátozások, ily módon lehetővé vált a szerkezet teljes átalakítása: az épület homlokzatának betájolása, a napelemek hajlásszögének megállapítása annak érdekében hogy maximális energiát nyerjenek a nyári hónapokban, a napelemek 30 fokos elfordítását dél felé, hogy télen is nyerjenek energiát, a 70 fokban beállított panelek mellett, amelyek a napenergia nyári felfogására szolgálnak, s amelyek ugyanakkor védik a belső környezetet a közvetlen napsugaraktól.

napelemes-haz-barcelona

2011-ben, Spanyolországban a napenergia által generált elektromosság 43%-al nőtt. Hivatalos adatok szerint az elektromos rendszerben történő kereslet csökkenése ellenére ( (1,2%) a szélerőművek novemberi rekordja, valamint a napelemek jelentős növekedésének eredményeként a megújuló energiák 33% al járultak hozzá az áramtermeléséhez. Ugyancsak 2011 –es adatok szerint a napelemek 26%al, míg a termoelektromosság 193%-al növekedtek az előző évhez viszonyítva. Mindez a növekedés különösen annak a fényében figyelemre méltó, hogy az elmúlt évben a vízi erőművek termelése 28%-al csökkent.

www.zte.com

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

Elon Musk bejelentése - Tesla akkumulátor

Tesla akkumulátor

Tesla akkumulátor bejelentése – forradalmi változások a napenergia-iparban „Nyilvánvaló probléma a napenergiával, hogy a nap nem süt éjjel” – nyilatkozta Elon Musk a SpacceX magánűrcég

vw-golf-vi-bluemotion

Jönnek az elektromos meghajtású Golfok

Jönnek az elektromos meghajtású Golfok Jól vizsgáztak az elektromos Golfok 2010 júniusa óta összesen nyolcvan Golf Blue-e-Motion járművet teszteltek Berlinben, Hannoverben és Wolfsburgban magánszemélyek, kis-

Elon Musk - legjobb napelem sajtótájékoztató.

Legjobb napelem

Elon Musk bemutatja: a világ legjobb napeleme Elon Musk dél-afrikai származású, amerikai üzletember. Tevékenységéről, folymatosan lehet olvasni, hallani az üzleti élet és a tudomány világában.

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)