brazil-zold-stadion

Brazil környezetbarát stadion

Zöld Foci VB lesz Brazíliában

 

 

brazil-zold-stadionNapelemek, újrahasznosítható ülések, esővízzel működő tűzoltóberendezés. Az eddigi „legkörnyezetbarátabb” világbajnokságot rendezik 2014-ben Brazíliában.
A stadionokat építő vállalatok nemcsak betartani akarják a FIFA által meghatározott minimum széndioxid kibocsátást, hanem túl is akarnak tenni rajta. Az új stadionok építésénél és a régiek felújításnál is különös figyelmet fordítanak a kivitelezők a környezetbarát technikára.

„Nem fogadjuk el tovább azokat az építési munkákat, amik nincsenek tekintettel a környezetre” – mondta José Roberto Bernasconi, a brazil építészeti és mérnöki kamara elnöke.

 

 

Jó példa erre a Governador Magalhaes Pinto stadion renoválása Belo Horizantéban, a projekt kiérdemelheti a US Green Building Council hivatalos okiratát, miszerint az építmény környezetbarát.

Az 1965-ben épült stadion tetejére 6000 napelemet szerelnek. Ennyi napelem 1500 háztartás áramellátását biztosítja. A beruházás 5 millió euróba kerül, és mintegy 25 évig üzemel, amikor cserélni kell a berendezést.

További érdekesség, hogy az eredeti építési anyagokat, melyeket eltávolítottak a stadionból, újrahasznosítják. Az 50 ezer régi ülést a helyi iskolák és futball-lelátók kapják, a feleslegessé vált 800 ezer köbméter föld a bányászat okozta károk eltüntetésére szolgál majd.


brazil-zold-stadion1

dfb.de

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

Naperőmű, ingyen áram, Jászágó

Jászágói ingyen áram

Jászágói naperőmű -ingyen áram  Ötszáz kilowatt teljesítményű naperőmű épült Európai Uniós támogatás nélkül, mintegy 185 milliós beruházással a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászágón. A jászágói templom mellett

felhokarcolo-napelemekkel

Napelemes ablakok hamarosan a felhőkarcolókon

Napelemes ablakok az építőiparban   Az Oxford-i Egyetem egyik kutató csapata bemutatta legújabb újítási kísérletét, a Napelemes ablaküveget, amelyet ha alkalmaznak a felhőkarcolókon, biztosíthatják annak

repulo-szeleromu

Szélerőmű a levegőben

Energia termelő szélerőmű a levegőben     Egy amerikai társaság repülő szélerőmű fejlesztésével hajtott végre eredményes kísérletet.A klímaváltozással kapcsolatos félelmek, a fosszilis (szén alapú) energiahordozók

Scroll to Top