brazil-zold-stadion

Brazil környezetbarát stadion

Zöld Foci VB lesz Brazíliában

brazil-zold-stadionNapelemek, újrahasznosítható ülések, esővízzel működő tűzoltóberendezés. Az eddigi „legkörnyezetbarátabb” világbajnokságot rendezik 2014-ben Brazíliában.
A stadionokat építő vállalatok nemcsak betartani akarják a FIFA által meghatározott minimum széndioxid kibocsátást, hanem túl is akarnak tenni rajta. Az új stadionok építésénél és a régiek felújításnál is különös figyelmet fordítanak a kivitelezők a környezetbarát technikára.

„Nem fogadjuk el tovább azokat az építési munkákat, amik nincsenek tekintettel a környezetre” – mondta José Roberto Bernasconi, a brazil építészeti és mérnöki kamara elnöke.

Jó példa erre a Governador Magalhaes Pinto stadion renoválása Belo Horizantéban, a projekt kiérdemelheti a US Green Building Council hivatalos okiratát, miszerint az építmény környezetbarát.

Az 1965-ben épült stadion tetejére 6000 napelemet szerelnek. Ennyi napelem 1500 háztartás áramellátását biztosítja. A beruházás 5 millió euróba kerül, és mintegy 25 évig üzemel, amikor cserélni kell a berendezést.

További érdekesség, hogy az eredeti építési anyagokat, melyeket eltávolítottak a stadionból, újrahasznosítják. Az 50 ezer régi ülést a helyi iskolák és futball-lelátók kapják, a feleslegessé vált 800 ezer köbméter föld a bányászat okozta károk eltüntetésére szolgál majd.

 

brazil-zold-stadion1

https://www.scientificamerican.com/article/brazil-world-cup-fails-to-score-environmental-goals/

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

aram-feltoltes

Áram „benzinkút” a jövő üzemanyagállomása

A jövő „üzemanyagtöltő” állomása Napenergiával működő elektromos autó-töltő parkoló A GE napenergiával működő, elektromos jármű-töltőként is üzemelő fedett autóparkolót épített fel a Connecticut állambéli Plainville-ben,

Családi házaknál 90%-nál nem megfelelő a hőszigetelés

Hőszigetelés családi házaknál

Az ország teljes energiafogyasztásának 8 százaléka lenne megtakarítható a családi házakra vonatkozó megfelelő hőszigetelés alkalmazásával   Családi házak teljeskörű hőszigetelésével, az ország teljes energiafogyasztásának 8

napenergia-so2

Napenergia hasznosítás éjszaka is!

Napenergia hasznosítás napsütés nélkül is Ahhoz, hogy a napenergia hasznosítása komoly szerepet játsszon, vagyis jelentős súlyra tegyen szert az áramtermelésben, le kell győzni egy nagy

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)