brazil-zold-stadion

Brazil környezetbarát stadion

Zöld Foci VB lesz Brazíliában

brazil-zold-stadionNapelemek, újrahasznosítható ülések, esővízzel működő tűzoltóberendezés. Az eddigi „legkörnyezetbarátabb” világbajnokságot rendezik 2014-ben Brazíliában.
A stadionokat építő vállalatok nemcsak betartani akarják a FIFA által meghatározott minimum széndioxid kibocsátást, hanem túl is akarnak tenni rajta. Az új stadionok építésénél és a régiek felújításnál is különös figyelmet fordítanak a kivitelezők a környezetbarát technikára.

„Nem fogadjuk el tovább azokat az építési munkákat, amik nincsenek tekintettel a környezetre” – mondta José Roberto Bernasconi, a brazil építészeti és mérnöki kamara elnöke.

Jó példa erre a Governador Magalhaes Pinto stadion renoválása Belo Horizantéban, a projekt kiérdemelheti a US Green Building Council hivatalos okiratát, miszerint az építmény környezetbarát.

Az 1965-ben épült stadion tetejére 6000 napelemet szerelnek. Ennyi napelem 1500 háztartás áramellátását biztosítja. A beruházás 5 millió euróba kerül, és mintegy 25 évig üzemel, amikor cserélni kell a berendezést.

További érdekesség, hogy az eredeti építési anyagokat, melyeket eltávolítottak a stadionból, újrahasznosítják. Az 50 ezer régi ülést a helyi iskolák és futball-lelátók kapják, a feleslegessé vált 800 ezer köbméter föld a bányászat okozta károk eltüntetésére szolgál majd.

 

brazil-zold-stadion1

https://www.scientificamerican.com/article/brazil-world-cup-fails-to-score-environmental-goals/

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

maersk-bio-uzemanyag

Bioüzemanyag hamarosan a hajózásban

Bioüzemanyag hamarosan a hajózásban is A MAERSK vállalat már teszteli. Az amerikai haditengerészet együttműködik a dán Maersk hajógyárral az algákból előállított bioüzemanyag konténer szállító hajókon

eontolto2

Benzin helyett áram benzinkút

Bővül a magyar elektromos töltőhálózat Győrben ünnepélyes keretek között átadták az E.ON Budapest-Bécs elektromos töltőállomás-hálózatának legújabb töltőit, így most már bárki használhatja a győri, tatai

Scroll to Top