maersk-bio-uzemanyag

Bioüzemanyag hamarosan a hajózásban

Bioüzemanyag hamarosan a hajózásban is

 

A MAERSK vállalat már teszteli.

 

maersk-bio-uzemanyagAz amerikai haditengerészet együttműködik a dán Maersk hajógyárral az algákból előállított bioüzemanyag konténer szállító hajókon történő tesztelésében.
A hajó, amelyet kiválasztottak az Észak-Európa és India közötti útra, 300 méter hosszú és fel van szerelve egy hagyományos üzemanyagot használó motorral, valamint egy segédmotorral is, amely csökkenti a kockázatot arra az esetre,ha a tesztelés során működési hiba következne be.

Ez a segédmotor egy hagyományos és egy bioüzemanyagot tartalmazó tartállyal és egy keverővel rendelkezik.

A tengeri hajózásnak a következő évtizedekben erőteljesen csökkentenie kell a C02 kibocsátásokat és növelnie kell az üzemanyagok hatékonyságát. Ezt pedig csak a bioüzemanyagok fokozott használatával lehet elérni.

 

 

A kísérletben résztvevő hajó a németországi Bremerhaventől az indiai Pipavavig 30 tonna bioüzemanyagot használt fel fokozatos, 7%-tól 100 %-ig való adagolásban. A teszt eredményeinek értékelése folyamatban van.

 

 

maersk-bio-uzemanyag2

Aiolus News

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

elektromos-repulogep2

Áram meghajtásos repülőgép

A hybrid repülőgép már gyártás érett     Sokáig nehézségekbe ütközött az elektromos repülők tervezése, mert az akkumulátorok túl nehezek voltak, és nem tároltak elegendő

blackfriars-hid-napelem-5

Napelemes híd épül Londonban

Napelemes híd épül Londonban   Napelemtáblákkal fedik be Londonban a Temzén átívelő Blackfriars vasúti hidat     Napelemtáblákkal fedik be Londonban a Temzén átívelő Blackfriars

Elon Musk - legjobb napelem sajtótájékoztató.

Legjobb napelem

Elon Musk bemutatja: a világ legjobb napeleme Elon Musk dél-afrikai származású, amerikai üzletember. Tevékenységéről, folymatosan lehet olvasni, hallani az üzleti élet és a tudomány világában.

Scroll to Top