eontolto2

Benzin helyett áram benzinkút

Bővül a magyar elektromos töltőhálózat

eontolto2Győrben ünnepélyes keretek között átadták az E.ON Budapest-Bécs elektromos töltőállomás-hálózatának legújabb töltőit, így most már bárki használhatja a győri, tatai és mosonmagyaróvári kutakat.

Sajtóközlemény – E.ON Hungária Zrt.

„Az infrastruktúra megteremtésével és komplex szolgáltatásokkal szeretnék megteremteni az elektromos autózás alapjait Magyarországon.” – mondta Dr. Eric Depluet, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója. Az ünnepélyes átadón az E.ON egy elektromos rásegítésű kerékpárt ajándékozott Győr városának, melyet Borkai Zsolt polgármester vett át a város nevében.

„A nemzetközi E.ON csoport – a fenntartható energiagazdálkodás szellemében – már évek óta számos projektet támogat sikeresen a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése érdekében. Magyarországon tavaly a budapesti Kempinski Hotelnél átadott töltőállomás volt az első lépés a Budapest-Bécs elektromos útvonalhálózat kiépítésében. A helyszínek kiválasztásánál fontos szempont volt a turisztikai vonzerő is: míg elektromos autónk/motorunk/kerékpárunk/robogónk/plug-in hibridünk töltődik, addig sétálhatunk, kávézhatunk, kikapcsolódhatunk, ebédelhetünk ezekben a szép városokban.” – mondta Eric Depluet.

Vezető hazai energiaszolgáltatóként tavaly október óta az E.ON az e-autózás valamennyi előnyét biztosító komplex szolgáltatást nyújt: nemcsak töltőket értékesít, hanem elvégzi a kivitelezést, biztosítja a folyamatos üzemeltetést és villamos energiát – akár zöld energiát – is szolgáltat. A vállalat magyarországi értékesítési stratégiáját illetően Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat és beépítik az anyacégtől kapott technológiai, és tapasztalati tudást, hiszen Németországban már előrébb járnak az elektromos autózásban. Regionális szolgáltatóként azt is fontosnak tartják, hogy az ilyen jellegű innovációk, környezettudatos fejlesztések ne csak a főváros lakosaihoz jussanak el, hanem az E.ON szolgáltatási területén élő fogyasztók is élvezhessék ezeket az előnyöket.

eontolto1

Ezen törekvésében az E.ON olyan partnereket talált, mint a most átadott töltőállomásoknak helyet adó Győr város önkormányzata és az önkormányzat tulajdonában lévő Győri Közszolgáltató és Vagyonkezelő Zrt., valamint a tatai Old Lake Golf Centrum és a mosonmagyaróvári Hotel Corvina. „Innovatív, a környezettudatosságot szem előtt tartó városként fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk az ilyen kezdeményezésekben és reméljük, hogy pár év múlva egyre több elektromos jármű közlekedik majd városunkban is. Ezt ösztönözvén Győrben a Jókai úti parkolóházban ingyenesen tölthetik a gépjárműveket az autótulajdonosok, és vizsgáljuk a lehetőségét annak, hogy a közterületeken ingyen parkolhassanak az elektromos autókat használók.” – mondta el Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Az igazán környezettudatos vállalatok számára az elektro-mobilitás további perspektívát jelenthet a megújuló forrásból származó árammal működő töltőállomások telepítése által. Ebben az esetben ugyanis nemcsak az autók elsődleges CO2-kibocsátása lesz nulla, de a felhasználásra kerülő áram megtermelése sem terheli a környezetet. A mosonmagyaróvári Corvina Hotel pályázati támogatással photovoltaikus kiserőművet létesít a telephelyén, így a töltéshez megújuló energiát tud majd biztosítani a termelési órák alatt. Az E.ON a jövőben átadásra kerülő és már meglévő elektromos töltőállomások működéséhez is tud igény esetén zöld energiát biztosítani.

Az ünnepélyes átadón az országban először, 9 hazai importőr elektromos autói vonultak fel. A rendezvényen részt vett Vincze Ottó, az E.ON Családi Foci program nagykövete és Boczkó Gábor párbajtőröző, az E.ON Olimpiai Csapat tagja is, akik az érdeklődőkkel együtt elektromos gokartokat teszteltek.

eontolto3

eon.hu

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

pet-plack-vilgitas

Világítás teljesen INGYEN

Az ingyenes világítás, ami még áramot sem igényel Világítás PET műanyag palackokkal. Míg a jómódúak körében divat a környezetbarát termék fogyasztása, a szegénysorban élők kényszerből

barcelona-napelemeshaz

Napenergia hasznosító épület

Barcelona a Smart-City példa a Föld számára Az épület laboratóriumként működik a spanyol vállalat által elindított program számára, amely Barcelonát a világ egyik legjelentősebb SmartCity-jévé

dabas-napkollektor

3 Milliárd napkollektorokra

3 Milliárd napkollektorokra! Új kormányzati támogatás használati melegvíz előállítására alkalmas napkollektorokra.   Várhatóan októberben írja ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napenergiát hasznosító, használati melegvíz

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)