Napkollektor vákuumcső

Vákuumcső jellemzők:

  • Anyaga:  borszilikát üveg
  • Mérete: 58mm x 1800mm
  • Vákuumcső felület: 0.128m2
  • Vákuumcső üveg vastagság:1,6mm
  • Transzmittancia: ≥0.89
  • Tágulási együttható: ≤3.3um
  • Vákuumcső belső bevonata:Cu-SS-N/AL                      ................
  • Abszorpció:≥0.92
  • Reflexio:≤0.08

A vákumcső 2 féle méretben kapható. Mielőtt rendelnél belőle, mindenképp mérd le a pontos méretét, hogy neked milyenre lenne szükséged.

vakuumcso_kicsi

Vákuumcső ár: (bruttó vételár) 58×1800mm

Személyes átvétel esetén:
Postával előre utalással:
Postával utánvéttel:
Futárral utánvéttel:

FIGYELEM!!! Postával, vagy futárral 5db-nál kisebb mennyiséget nem tudunk küldeni, mert az 1-2 darabos küldeményeknél a biztonságos csomagolást nem tudjuk megoldani. Kisebb mennyiség esetén csak a személyes átvétel megoldott.
3.500,-Ft/db
4.550,-Ft/db
5.190,-Ft/db
5.500,-Ft/db
napkollektor-vasarlas

10db felett a 58×1800mm-es vákumcső ára 2.540,-Ft/db

 

 

Vákuumcső ár: (bruttó vételár) 47×1500mm

 
Személyes átvétel esetén:
Postával előre utalással:
Postával utánvéttel:
Futárral utánvéttel:

FIGYELEM!!! Postával, vagy futárral 5db-nál kisebb mennyiséget nem tudunk küldeni, mert az 1-2 darabos küldeményeknél a biztonságos csomagolást nem tudjuk megoldani. Kisebb mennyiség esetén csak a személyes átvétel megoldott.
2.950,-Ft/db
3.950,-Ft/db
4.390,-Ft/db
4.950,-Ft/db
 
10db felett a 47×1500mm-es vákumcső ára 2.160,-Ft/db  

 

napkollektor-vakuumcso-felepiteseA napkollektor vákuumcsövek két-két darab üvegcsőből állnak. A külső cső rendkívül erős, átlátszó bórszilikát üvegből készül, mely jégeső esetén képes ellenállni 2.5cm átmérőjű jégdaraboknak is. A belső üvegcső anyaga szintén bórszilikát üveg, amely egy speciális bevonattal készül, ami kíváló fény- és hőelnyelő, illetve minimális hő- és fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. A két üvegcső végét összeolvasztják és a bennük lévő levegőt eltávolítják. Így vákuum jön létre. A síkkolektorokkal ellentétben a vákuumcsöves napkollektor azért tud hatékonyabban működni, mert a síkkollektor csövei nincsenek szigetelve, ezáltal az általuk összegyűjtött hő nagy része elillan. Ezért ha hideg időben is szeretnénk napkollektort használni előnyösebb a vákuumcsöves napkollektort választani. Igaz, hogy a napkollektorok felületén elhelyezkedő vákuumcsövek száma kevesebb, de azok sokkal hatékonyabbak így ellensúlyozni tudják ezt.

  

Miért vásároljunk vákuumcsöves napkollektort? 

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához első sorban tisztázni kell, hogy majdnem minden anyag vezeti a hőt, teszik ezt a részecskéik által. A vákuum légüres teret jelent ahol nincsenek részecskék, amik átadhatnák egymásnak a hőenergiát, így a vákuum a legjobb szigetelő. A Tokyosolar napkolleltorokban lévő vákuumcső átengedi a nap energiáját, így melegíti a vákuumcsőben levő folyadékot. Összegezve; beengedi a napfényt de nem engedi ki a meleget! Így nagyon hatékony a működése.


Miért fontos a jó hőszigetelés? 

A napkollektorok szigetelése nagyon fontos, mivel nem elég, hogy a napenergiát begyűjtsük és átalakítsuk meleg vízzé, ezt a megnyert hőt meg is kell tartani, Így tud a napkollektor nagyon jó hatékonysággal működni. Gondolja végig, hogy előfordulhat, hogy a napkollektorban levő folyadék 70-80 celsius fölé is emelkedik és a kinti hőmérséklet mondjuk O celsius. Ez esetben egy rossz hőszigetelés esetén, mennyi ideig tudnánk tartani a folyadék hőmérsékletét? A válasz, hát nem sokáig. Ezért elengedhetetlenül fontos  hogy a napkollektor tartály és a vákuumcsövek nagyon jó  hőszigetelő képességekkel rendelkezzenek. Megfelelő szigeteléssel akár három  napon keresztül is megtartja a napkollektorban levő meleg vizet, így lesz egy kis meleg víz tartaléka az esős, borús napokra is.

A vákuumcsőnek többféle elnevezése is létezik. Van, aki napkollektor üvegcsőnek, vagy vákumcső néven említi. Minden esetben az itt részletezett üveg csőrőlvan szó.

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13