A napkollektor telepítése, szerelése

 

 

Ki fogja felszerelni a napkollektort?


Napkollektor vásárlás előtt érdemes végiggondolni, hogy miképp fog történni a készülék beszerelése.


Típustól függően többféle beszerelési, telepítési lehetőség jöhet szóba.

 

1., Az egyszerűbb típusok esetén:

a., Maga a vásárló is meg tud bírkózni a szereléssel. (alapvető vízvezeték szerelési ismeretek kellenek hozzá, és némi barkácsolási indíttatás)

b., Bármely vízvezeték szerelő, vagy fűtés szerelő is alkalmas a feladatra.

c., Lehet hívni specializált napkollektor szerelőt is. (kérés esetén tudunk mi is ajánlani, sok esetben többet is, akiket meg lehet versenyeztetni egymással)

Minden esetben előzetesen olvassák el a készülék mellé járó használati és szerelési útmutatót. Illetve érdeklődjenek a részletekre vonatkozóan műszaki ismeretekkel és nagy tapasztalattal rendelkező munkatársunknál. Telefon: Gózon Feri 06-20-540-4184

 

2., Összetettebb típusok esetén:

Ezeknek a termékeknek a beszereléséhez már szakképzett, gyakorlattal rendelkező napkollektor szerelőt, vagy épületgépészt javasolunk.

(kérés esetén tudunk mi is ajánlani, sok esetben többet is, akiket meg lehet versenyeztetni egymással)

 

Mire ügyeljünk a szerelő kiválasztásánál?

 

Természetesen mindenki más és más szempontokat részesít előnyben. Segítség képen összeírtunk pár olyan jellemzőt, amit javaslunk figyelembe venni.

 

a., Milyen referenciákkal rendelkezik a szerelő? Érdemes a korábbi munkái közül 1-2 helyre ellátogatni és érdeklődni a ház tulajdonosnál, hogy mennyire volt megelégedve.

Javasoljuk például az alábbiakat megkérdezni:

- a megbeszélt időpontokban pontosan megjelent-e?

- fogyasztott e a szerelés előtt vagy közben alkoholt?

- könnyen elérhető-e, változtatgatja-e a telefonszámát?

- az általa végzet napkollektor szerelésre volt-e panasz?

- ha netán bármi gond adódott, mennyire gyorsan javította azt?

- mekkora szemetet, rendetlenséget hagyott a szerelést követően maga után?

- menet közben variált-e, változtatott-e az előre megalkudott szerelési munkadíjon?

- zaklatta-e a ház, vagy a szomszéd hölgy lakóit beszólásokkal, füttyel, stb..?

b., Ad-e számlát a szerelő, pontosan milyen garanciát vállal az elvégzett munka után?

c., Garanciális igény esetén mennyi idő alatt érkezik ki? Pontosan mi a menete a garanciális ügyintézésnek, ha netán szükség lenne rá?

d., Milyen a megjelenése, autója állapota? (koszos, piszkos, rendetlen, esetleg kellemetlen szagú?) És itt nem a munkaruha drágasága vagy az autó márkája a szempont.

e., Mit tud érvként felhozni arra, hogy Ön mint ügyfél miért őt válassza, ne pedig a több tucat másik szerelőt?

f., Tud-e szakmai kérdésekre válaszolni? Mennyire segítőkész, türelmes, ha információt, adatokat kérdez tőle?

g., Az árajánlata mennyire részletes? Mindenképp tételes árajánlat kérést javaslunk, ahol a várható munkaóra mennyisége is szerepel. Így rögtön kiderül, ha egy-két tétel esetén túlzásokba megy az ajánlat adásakor a szerelő.

 

Ha szerelőt keres a napkollektor beszereléséhez, forduljon hozzánk nyugodtan:

Telefon: Gózon Feri 06-20-540-4184

Email:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13