Vákuumcsöves nyomás nélküli napkollektor - Tokyo Solar N03-1/12

Vákuumcsöves nyomás nélküli 120 literes 12 vákuumcsöves napkollektor rendszer automata vízfeltöltéssel

 

 napkollektor-nyomas-nelkuli

Jellemzők:

 • Jól ellenáll  a szélnek, hónak
 • Jó korrózióállóság
 • Jó hőtartó képesség 70-80 óra
 • Automata víz feltöltés
 • Belső tartály anyaga: rozsdamentes acél SUS304
 • Külső tartály anyaga: drawbench ezüst acél
 • Tartály szigetelése: poliuretán
 • Vákuumcsövek mérete: 58-1800mm
 • Stabil, könnyen szerelhető napkollektor keret/állvány lapos tetős vagy ferde tetős verzióval
 • Egyszerű telepítés/felszerelés
 • 2-3 fős háztartásoknak
 • Méretek: keret szélessége 100 cm        
  magasság  230 cm
 • Tömege :  60 kg
 • Napkollektor felület: 1.545m2

 • Víztartály csomagolása 50×50×120cm

 • 12db Vákuumcső csomagolása 190×28×25cm TÖRÉKENY!!!!

 • Tartó állvány csomagolása 176×20×15cm

 

További műszaki adatokért kattintson ide

 

 

Napkollektor árak:

Bruttó vételár személyes átvétel esetén: 88 850.-ft
Futárral előre utalással: 98 350.-ft (az ár tartalmazza a futár költséget)
Futárral utánvéttel: 99 550.-ft (az ár tartalmazza a futár költséget)

 

napkollektor-vasarlas

 

Típus Vákuumcső darabszám Napkollektor felület Bruttó (áfás) ár telephelyen Megjegyzés
Napkollektor NO3-1/120 liter 12 1.54m2 88.850,- Ft raktáron
Napkollektor NO3-1/180 liter 18 2.31m2 119.850,- Ft raktáron
Napkollektor NO3-1/240 liter 24 3.08m2 159.000,- Ft  raktáron

 

A napkollektor tulajdonosok így gondolják:

"Szépen jön lefelé a napkollektorból a meleg víz. Olyan napsütéses napokon, mint amik a múlt héten voltak, 4-5 alkalommal is meg tudtam forgatni benne a vizet 1 nap alatt. Tavaly a medence vizét  23-24 fokosra tudtam csak felmelegíteni. most a napkollektorral sikerült elérni a 35 fokot is. A napkollektor nagyon jó! Jó választás volt."

Kaspár József - Karancslapújtő   (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

"Meg vagyok elégedve, bevált a termék. Idén csak április 17-én üzemeltem be, de már rögtön az első nap 47°C-os vizet csinált. Átlagos napokon a 60°C mindig megvan. Ha felhős az idő, kicsit gyengébben teljesít. Nem bántam meg, jó döntés volt."

Szepesi Lajos - Budapest, XVII. kerület   (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

 

"A vártnál jobban melegít. Azt is el kell mondanom, hogy igen sokáig tartja a meleget a tartály. Amikor használva van a cirkót ke kellett kapcsolni."

Rácz Zoltán - Nagytarcsa   (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

vakuumcsoves-napkollektor-bekotesi-rajz-b 

Napkollektor szereléssel kapcsolatos kérdésekkel forduljon napkollektor szerelő partnereinkhez, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Napkollektor előnyei:

Sok vásárló szereti, hogy a termék egyszerű, nem bonyolult. Emiatt nincsenek meghibásodásra okot adó elemek benne. Továbbá a nagy hatékonyság és a kedvező ár miatt igen gyors a megtérülése. A nyomás nélküli vákuumcsöves napkollektor ára nagyon kedvező. Így nagyon gyorsan visszatermeli az árát tulajdonosa részére. Az automata vízfeltöltés miatt használata kényelmes. A napkollektor gyorsan telepíthető. Működéséhez nincs szükség áramra, vagy bármilyen más energiaforrásra. A napsütés, vagy szórt napfény elegendő a működéséhez. Felépítése egyszerű, nem összetett, így meghibásodási lehetőségek szinte nincsenek.

A téli napokra (november végétől február végéig) ajánlott a napkollektorból leeresztenia vizet. Maga a termék nem fagyna el, de a napkollektorhoz vezető vízvezetékek kis keresztmetszete miatt, azokban fagydugó keletkezhet, ami a rendszer károsodását okozhatja. Emiatt mi a 3 évszakos üzemelést javasoljuk.

A napkollektort a felhasználási ponthoz képest 4.5-5 méterrel magasabbra kell elhelyezni a megfelelő víznyomás biztosítása érdekében. Ennél kisebb szintkülönbség esetén ennek a kollektornak a használatát nem javasoljuk, mert nem lesz megfelelő a tulajdonos felhasználói élménye. Túl kicsi lesz a víznyomás. Ilyen esetben, ilyen háztartáshoz a nyomásos napkollektort ajánljuk.

Ha medencefűtésre használja a kollektort, akkor megoldható kicsi szintkülönbség esetén is a zavartalan kollektor használat, hisz ott egyrészt nem kell nyomás a medence vizének felmelegítéséhez, másrészt a medence vízforgató szivattyújára bátran ráköthető a felmelegíteni kívánt víz ág, ami a kollektor felé halad.

 

A napkollektor felhasználási módjai:

Ezt a típust főként 2-3 fős háztartások meleg víz előállítására használják. Ingyenesen készíti a meleg vizet zuhanyozáshoz, fürdéshez. Leleményesebb vásárlók még mosogatáshoz és a mosógéphez csatlakoztatva mosáshoz is használják. A többség keverő szeleppel együtt használja, mivel a készülék főként a több napsütési időt tartalmazó nyári napokon gyakran 90-95 fokos hőmérsékletű forró vizet gyárt. Ezt pedig közvetlenül rávezetve a ház melegvíz csapjára, az azt megnyitó személynél komoly forrázást okozhat. Ezt a keverő szelep használata maximálisan kivédi, megelőzi. Így teljesen biztonságos lesz a meleg víz felhasználása, amit a termék készít. (A keverő szelep, vagy másnéven keverő csap egy olyan szerelvény, amelynek 2 bevezetése és 1 kivezetése van. Az egyik bemenete a napkollektortól érkező forró víz, a másik pedig a ház vízhálózatából a hideg víz ág. A keverőszelepen kézzel beállítható az a hőmérséklet, amit a felhasználó szeretne hogy a kiemeneti nyíláson távozó víz elérjen. A többség ezt 40-45 °C közötti szokta beállítani. Így a ház csapjaihoz már csak ez a keverőszelep által összekevert és a tulajdonos által beállított hőmérsékletű víz fog eljutni.

Nagyon jó, és célszerű még ezt a típusú napkollektort medence fűtésre is használni. A segítségével, és használatával a medence használati ideje kitolható, illetve nem csak a nap fogja a medence vizét melegíteni hanem a kollektor is. Ezáltal a medencebében való fürdőzés sokkal kellemesebb és örömtelibb lesz. A legtöbb szülő, nagyszülő aggódik a medencében játszó gyerekek egészsége miatt. Ha a kollektor fűti a medence vizét, a megfázás lehetősége teljes mértékben minimalizálódik.

 

Ha kérdésed van, telefonálj bátran! Küldj sms-t, visszahívunk! Ferenc - +36 (20) 252 0920

 

Vásárlónik mondják erről a napkollektor típusról: 

"Villamos energia takarékosságra vágytam. Akartam hasznosítani a napenergiát a takarékosság miatt. Sokat utána olvastam, így nem féltem a vásárlás előtt. Nagyon előnyös, hogy hasznosíthatom az ingyen energiát. A rezsi számlának most már csak 50%-át fizetem."

Csenki István - Kecskemét   (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

 

"Köszönöm Ferenc, az agárdi kollektor kiválóan működik.Úgy oldottam meg a bekötését, hogy a keringtető egyik pontját megcsapoltam
és szűkítő idommal rácsatlakoztam egy 550W-os kerti szivattyúra, ami
feltolja a vizet. A kollektor a lapos tetőn van, négy méter magasan, nem is
kellett volna ilyen erős szivattyú. 20 mm-es alu-műanyag hajlítható csőben
megy fel a víz, és ugyanolyanon jön le. Ezek a csövek belül 16 mm
átmérőjűek. A kb.90 liter meleg víz 10 perc alatt folyik le, a szivattyú
pedig 3 és fél perc alatt tölti fel a fél tartályt. A leeresztő ágban van
egy mágnes-szelep, ami kiengedi a vizet, majd ha lefojt, beindul a
szivattyú, teli tölti és leáll. Ezek vezérlése nem volt bonyolult, azért
sem, mert nem tudtam sehová sem tenni hőérzékelőt, egyszerűen minden nap 7
alkalommal végig fut ez a másfél-két órás ciklus. Ha borús az idő, akkor
csak 5-7 fokkal csinál melegebb vizet, ha jó napos, akkor 20-22 fokot
melegít a medence vizén. Napi 540 liter melegített víz keletkezik, ha jól
számolom, a 17 M3-es medencémben, elvileg 5 hét alatt kicseréli a vizet,
legalább 15-fokkal melegebbre.
Úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve!
Csatoltam képeket."

Üdvözlettel: Tóth Vilmos - Agárd   (Nyomás nélküli napkollektor, 180 literes)

 

"A napkollektor normálisan működik. A célnak tökéletesen megfelel."

Szántó László - Váchartyán   (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)


"A termék jól működik, szépen melegíti a vizet. Minden rendben van vele."

Megyesi Norbert - Pomáz   (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)


"Jól működik, szuper! 3-4 főre elég a melegvíz. Ha borultabb az idő akkor picit kevesebbet teljesít. Meg vagyunk elégedve vele. Megéri!"

Veres Balázs - Berettyóújfalu   (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)


"Meg vagyunk elégedve. Átalakítottuk zárt rendszerűvé. Keverőszelepet is beépítettünk, így szabályozható a meleg víz. Szépen üzemel. Örülök, hogy megvásároltam a napkollektort."

Virág Gábor - Budapest, XIX. kerület   (Nyomás nélküli napkollektor, 120 literes)

 

Szállítási és fizetési feltételek - napkollektor

napkollektor-arakTermékeinket személyesen vagy a honlapunkon történő megrendelés útján tudja megvásárolni!

Személyes átvétellel: Előzetes telefonon történt egyeztetés után a terméket átveheti referencia házunknál, készpénz fizetéssel.Tel.: 20 342 2353.

Cím: 2340 Kiskunlacháza, Dömsödi út 43. - GUMIS műhely (Budapesttől kb 35km-re déli irányban található az 51-es főút mentén)

Futár szolgálattal előre utalással: A napkollektor  vételárát  és a szállítási díjat a 11742214-20015367-es OTP Bank számla számra történő utalás után futárszolgálattal juttatjuk el Önhöz.

 

Futár szolgálattal utánvéttel: A napkollektor vételárát és a szállítás díját a futárnak kell átadnia a termék kiszállításakor.
A kiválasztott áru mellett feltüntetett ár a bruttó vételár, amely tartalmazza a szállítási költséget. A megrendelt árut munkanapokon előzetes e-mail-ben, vagy telefonos visszaigazolást követően, a készlet erejéig, 24-48 órán belül útnak indítjuk. A munkaszüneti (szombat, vasárnap) és ünnepnap beérkezett megrendeléseket legkorábban a megrendelést követő első vagy második munkanapon teljesítjük. A napkollektor szállítását futár végzi napközben 8-17 óráig.

Kellemes Vásárlást kívánunk Önnek!

 

 

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13