super_cars_mercedes_f125

Viszlát olaj

Üzemanyagcellás Mercedes


 

A Daimler gyorsított ütemben dolgozik az üzemanyagmeghajtási technológia fejlesztésén.

 

super_cars_mercedes_f125A Daimler gyorsított ütemben dolgozik az üzemanyagcellás meghajtási technológia fejlesztésén – jelentette be Dieter Zetsche vezérigazgató a frankfurti autószalon megnyitása előtt az F125 kísérleti modell bemutatóján.

Az igazgató egyúttal meggyőződését fejezte ki, hogy a jövőben az üzemanyagcellák működtetéséhez szükséges hidrogén éppen olyan kulcsfontosságú szerephez jut majd a közlekedésben, mint jelenleg az olaj.

A Daimler első nagyszériás üzemanyagcellás modelljeként a B-osztály kerül majd piacra 2014-ben, egy évvel korábban az eredeti tervnél. A B-osztályt később felsőkategóriás modellek követik majd. – Bízunk benne, hogy az üzemanyagcellás modelleket középtávon a hibrid autók árszintjére tudjuk vinni – jelentette ki Dieter Zetsche.

Az üzemanyagcellás járművek előnye az elektromos hajtásúkkal szemben a gyorsabb tankolhatóságban és jóval nagyobb hatótávolságában rejlik, valamint abban, hogy technológiát nemcsak kisméretű járművekben, hanem nehéz tehergépkocsikon is alkalmazni lehet. Az energiatermelési átállás keretében pedig a hidrogén energiahordozóként lesz alkalmazható a megújuló energiaforrások, például a szél- és napenergia kiaknázásával nyert energia tárolására.

rsz_mercedes-benz-fcell-refuelling-450x206

luxpresso.com

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

saudisolar2

Olaj helyett napenergia

Olaj helyett napenergia   Szaud-Arábia felfedezi a napenergiát – a sivatagi királyság milliárdokat fektet be megújuló erőforrásainak kiaknázására. Szaúd-Arábia felfedezi a napenergiát – a sivatagi

napelemes-fagyiskocsi2

Napelemes fagylaltoskocsi

Napenergiával hűtött fagylalt   Egy újabb nagyszerű példa a napenergia hasznosítására. A nyári időszakban hatalmas többlet-villamosenergia fogyasztást jelent a hűtés energiaigénye, legyen szó légkondícionálóról vagy

Scroll to Top