ford-focus-electric

Új FORD 0 liter üzemanyag fogyasztással

Új FORD 0 liter üzemanyag fogyasztással, extraként pedig napelemekkel a házra

 

A Ford szokatlan árukapcsolással dobja piacra a Focus elektromos változatát az USA-ban: az extralistán szerepel majd a lakóház napelemekkel való felszerelése.

ford-focus-electric
A Ford ugyan két hónappal csúszik a Focus Electric piaci bevezetésével az Egyesült Államokban, de igen jól kihasználja az addig hátralévő időt. Megállapodást kötött a SunPower elnevezésű vállalkozással, így az extrafelszerelések között egyszerű opciókén megjelenik az otthon napelemekkel való felszerelése is.

 

Előreláthatólag nettó 10 000 dollárba kerül majd a napelem opció az amerikai szövetségi adókedvezmények után, ez az összeg növekedhet, ha a tetőt meg kell erősíteni, netán az elektromos rendszert a szükségesnél nagyobb mértékben át kell alakítani. A 2,5 kW teljesítményű napelemekkel kedvező időjárási körülmények között évi 3000 kWh energiát lehet termelni, ami azt jelenti, hogy nagyjából havi 1600 kilométer megtételére képes „ingyen” energiát termelni a rendszer.

Maga az elektromos meghajtású autó ára még nincs beárazva. Az előzetes várakozásoknak megfelelően 30.000 $ és 37.000 $ közötti tartományban lesz meghatározva.

Mivel az elektromos áram ára nagyon változatos mértékű a különbőző országokban, az amerikai 12cent/ KWh árral számolva  1 mérföld megtétele körülbelül 3-4 centbe fog kerülni az üzemeltetőjének, amennyiben nem az extraként választható napelemekkel tölti az elektromos akkumulátorait az autónak.

napelem-panel-ford

 

ford.com

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

felhokarcolo-napelemekkel

Napelemes ablakok hamarosan a felhőkarcolókon

Napelemes ablakok az építőiparban   Az Oxford-i Egyetem egyik kutató csapata bemutatta legújabb újítási kísérletét, a Napelemes ablaküveget, amelyet ha alkalmaznak a felhőkarcolókon, biztosíthatják annak

Kecskemet-hibrid-busz

Hibrid városi buszok Kecskeméten

Hibrid autóbusz teszt – Kecskemét Hibrid hajtású városi buszokat teszteltek Kecskeméten A Mercedes nemrégiben kipróbált hibrid maghajtású busza után egy héten át a Volvo hasonló

Leonardo DiCaprio New York Klímahét - vége az olajbiznisznek.

Vége az olajbiznisznek

Vége az olajbiznisznek -Leonardo DiCaprio is zöldíti vagyonát A New Yorkban tartott Klímahéten jelentették be, hogy Leonardo DiCaprio is azon befektetők között van, akik mintegy

Scroll to Top