ford-focus-electric

Új FORD 0 liter üzemanyag fogyasztással

Új FORD 0 liter üzemanyag fogyasztással, extraként pedig napelemekkel a házra

A Ford szokatlan árukapcsolással dobja piacra a Focus elektromos változatát az USA-ban: az extralistán szerepel majd a lakóház napelemekkel való felszerelése.

ford-focus-electricA Ford ugyan két hónappal csúszik a Focus Electric piaci bevezetésével az Egyesült Államokban, de igen jól kihasználja az addig hátralévő időt. Megállapodást kötött a SunPower elnevezésű vállalkozással, így az extrafelszerelések között egyszerű opciókén megjelenik az otthon napelemekkel való felszerelése is.

Előreláthatólag nettó 10 000 dollárba kerül majd a napelem opció az amerikai szövetségi adókedvezmények után, ez az összeg növekedhet, ha a tetőt meg kell erősíteni, netán az elektromos rendszert a szükségesnél nagyobb mértékben át kell alakítani. A 2,5 kW teljesítményű napelemekkel kedvező időjárási körülmények között évi 3000 kWh energiát lehet termelni, ami azt jelenti, hogy nagyjából havi 1600 kilométer megtételére képes „ingyen” energiát termelni a rendszer.

Maga az elektromos meghajtású autó ára még nincs beárazva. Az előzetes várakozásoknak megfelelően 30.000 $ és 37.000 $ közötti tartományban lesz meghatározva.

Mivel az elektromos áram ára nagyon változatos mértékű a különbőző országokban, az amerikai 12cent/ KWh árral számolva  1 mérföld megtétele körülbelül 3-4 centbe fog kerülni az üzemeltetőjének, amennyiben nem az extraként választható napelemekkel tölti az elektromos akkumulátorait az autónak.

napelem-panel-ford

ford.com

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

Zöldpárti a brit uralkodó

Zöldpárti a brit uralkodó   Példát mutat alattvalóinak a zöld energia felhasználásából a brit uralkodó, aki legnagyobb kastélyának áramellátását – legalábbis részben – saját kis

energia-papirbol

Energia papírból

Energia papírból! A bioelem legfontosabb komponense az az enzimkeverék, amely a cellulóz molekulákból cukrot, majd ebből hidrogén-ionokat és elektronokat állít elő. Az elektronok egy külső

Scroll to Top

beszéljünk a tervedről

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu