ford-focus-electric

Új FORD 0 liter üzemanyag fogyasztással

Új FORD 0 liter üzemanyag fogyasztással, extraként pedig napelemekkel a házra

A Ford szokatlan árukapcsolással dobja piacra a Focus elektromos változatát az USA-ban: az extralistán szerepel majd a lakóház napelemekkel való felszerelése.

ford-focus-electricA Ford ugyan két hónappal csúszik a Focus Electric piaci bevezetésével az Egyesült Államokban, de igen jól kihasználja az addig hátralévő időt. Megállapodást kötött a SunPower elnevezésű vállalkozással, így az extrafelszerelések között egyszerű opciókén megjelenik az otthon napelemekkel való felszerelése is.

Előreláthatólag nettó 10 000 dollárba kerül majd a napelem opció az amerikai szövetségi adókedvezmények után, ez az összeg növekedhet, ha a tetőt meg kell erősíteni, netán az elektromos rendszert a szükségesnél nagyobb mértékben át kell alakítani. A 2,5 kW teljesítményű napelemekkel kedvező időjárási körülmények között évi 3000 kWh energiát lehet termelni, ami azt jelenti, hogy nagyjából havi 1600 kilométer megtételére képes „ingyen” energiát termelni a rendszer.

Maga az elektromos meghajtású autó ára még nincs beárazva. Az előzetes várakozásoknak megfelelően 30.000 $ és 37.000 $ közötti tartományban lesz meghatározva.

Mivel az elektromos áram ára nagyon változatos mértékű a különbőző országokban, az amerikai 12cent/ KWh árral számolva  1 mérföld megtétele körülbelül 3-4 centbe fog kerülni az üzemeltetőjének, amennyiben nem az extraként választható napelemekkel tölti az elektromos akkumulátorait az autónak.

napelem-panel-ford

ford.com

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

Ali al-Naimi bejelentése a megújuló energia mellett

Szaúd-Arábia -megújuló energia

Szaud-Arábia megújuló energia felfedezése, hazánk lemaradva  A világ legnagyobb olajexportálójának számító Szaúd-Arábia vezetése úgy döntött, hogy lemond a szénalapú energiatermelésről, és 25 éven belül teljes

BOKU - Napelemes tetőterasz egy téli kert árából

Napelemes tetőterasz

Bécsi napelemes tetőterasz . Napelemes tetőteraszt fejlesztettek ki Bécsben egy téli kert árából. Az átlátszó napelemekkel fedett, fából ácsolt pergola hűsít és évi 5500 kilowattórányi

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)