Pályázat társasházak részére

Energetikai pályázat alprogramja 2015.

Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghírdetett elektronikus pályázati honlap, amely a társasházak energiahatékonyságának növelését célozza meg.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton -, 2015.április 30-tól -, a www.magyarorszag.hu Kormányzati portálon, ügyfélkapuval rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek nyújthatják be a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

Az alprogramra azon gazdasági szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek gazdálkodási formájuk szerint társasháznak vagy lakásszövezetnek minősülnek. 

 

Meleg víz előállítása napkollektor segítségével.A kivitelezésben részt vevő vállalkozások, vállalkozók, 2015.március 16-tól regisztrálhatnak a www.zfr-th-2015.nfsi.hu pályázati rendszerben, amely fő célkitűzése tehát, az energiahatékonyság növelése. A sikeresen regisztrált kivitelezők listája március végétől elérhető az említett oldalon.

Az elektronikus nyitófelületen megtalálható, - a társasház pályázat -, a társasház felújítási alprogram Pályázati Felhívása, az egyszerűsített, terítésmentes regisztrálási folyamat dokumentuma, szintén megtalálható a Pályázati Útmutató, frissített mellékletei, útmutatói értelmezések, valamint a "Gyakori kérdések, információk",  azok frissített változatai.

Az Otthon Melege Program a - társasház pályázat -, a társasház-felújítási alprogramjával kapcsolatos tájékoztatások, az elkövetkezendő időkben a www.zfr-th-2015.nfsi.hu elektronikus felületen történik.

Az elektronikus pályázati rendszerrel, a társasház pályázat témakörével, a pályázat kezeléssel kapcsolatos kérdésekre a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Kft., valamint a Fejlesztési Minisztérium Munkatársai adnak tájékoztatást a pályázati honlapon feltüntetett időben és elérhetőségeken.

Pályázatot, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig – 2015.április 30-tól – nyújthatnak be azon társasházak, és lakásszövetkezetek, akik rendelkeznek a www.magyarorszag.hu Kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval. A társasház pályázat benyújtása kizárólag elektronikus formában a www.zfr-th-2015.nfsi.hu pályázati rendszeren keresztül történhet.

   Meleg víz előállítása a költségek csökkentésére.                  Tarsashazpalyazat5

Az Otthon Melege Program társasházak energiahatékonyságát növelő alprogramja mintegy 10 milliárd forinttal támogatja azon gazdasági szervezeteket, amelyek gazdálkodási formájukat tekintve, társasháznak, illetve lakásszövetkezetnek minősülnek. További feltétel, hogy minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946.után épült, 2006. december 31-ig építési engedéllyel rendelkező, távfűtéssel, házközponti fűtéssel illetve egyedi – lakásonkénti – fűtéssel rendelkező, lakóépületek, tulajdonosi közösségei legyenek a pályázók.

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13