Vietnami zöldóvóda.

Napkollektor az óvodában

Napkollektor-zöldtető és zöldségtermesztés egy vietnámi óvodában  

Vietnami zöldóvóda.Vietnámban a Farming Kindergarten, 3800 négyzetméteren már kisgyerekkortól bevezet a tudatos környezetbarát gondolkodásba. A mezőgazdasági óvodát Vo Trong Nghia Architects tervezte; egy elképesztő programmal párosították.

Vietnám történelmi időkre visszamenőleg is, mindig az erősen mezőgazdasági beállítottságú országok közé sorolható. A Bien Hoa, Dong Nai-ban található kortárs óvoda célúl tűzte ki, hogy két fontos tevékenységet, az élelmiszerellátást és a tanulást, már az alapoktól,- kisgyerekkortól – tudatosan támogasson.

Az óvoda mellett egy hatalmas gyár található, itt azon szülők dolgoznak, akiknek gyermekei az óvodába járnak.A kortárs óvoda, mintegy 500 gyermeknek ad kiváló, környezettudatos gondolkodással ötvözött tanulási lehetőséget. A természet és a környezet minél tökéletesebb kapcsolatának bemutatására létrehoztak egy összefüggő zöldtetőt. Alatta, játszóteret alakítottak ki a gyerekeknek, valamint egy csodálatos veteményeskertet, ahol 200 négyzetméteren, ötféle zöldségféle termesztésével ismerkedhet meg a jövő nemzedéke. 

Körtánc a zöld óvodában.  Ismerkedés a zöldségtermesztéssel. 

Az épület komplexum célja, hogy a fény és a friss levegő beáramlását maximalizálja, a zöld tető megfelelő szigetelést, a zöld homlokzat pedig a belső tereknek ad megfelelő árnyékolást. Ezen tényezők megléte a napkollektor működésének ad kiváló lehetőséget. Így, már szinte természetes, hogy napkollektoros vízmelegítőt használnak, az újra hasznosított szennyvizet a közeli gyárban használják fel WC öblítésére illetve öntözésre.

 Játékosan tanulnak. Tudatos, környezetbarát nevelés 

Az óvodában, tehát minden olyan tényező megtalálható, amely segíti a gyermekek tudatos – környezetbarát- fejlődését. Ez a kisgyermekek vonatkozásában óriási dolog, hisz felnőttként, ezen tények meglétét veszik természetesnek, szükségszerűnek.

Környezetbarát óvoda, Vietnam.

https://www.dezeen.com/2014/11/11/farming-kindergarten-vo-trong-nghia-architects-vietnam-vegetable-garden/

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

passzivhaz

Havi 5000,- Ft a fűtésszámlám

Havi 5000 Ft a fűtésszámlám Családi házam van, de csak havi 5000,- Ft a fűtésszámlám   Egy ilyen épület megépítése kb. 10%-kal több a hagyományos

ikea-szelfarm

IKEA és LEGO szélerőmű

Szélerőművet épít az Ikea és a Lego Miután az államok támogatóképessége kimerülőben van, egyre több cég száll be a megújuló energiaforrások piacára: a dán Lego

Családi házaknál 90%-nál nem megfelelő a hőszigetelés

Hőszigetelés családi házaknál

Az ország teljes energiafogyasztásának 8 százaléka lenne megtakarítható a családi házakra vonatkozó megfelelő hőszigetelés alkalmazásával   Családi házak teljeskörű hőszigetelésével, az ország teljes energiafogyasztásának 8

Scroll to Top