Vietnami zöldóvóda.

Napkollektor az óvodában

Napkollektor-zöldtető és zöldségtermesztés egy vietnámi óvodában  

Vietnami zöldóvóda.Vietnámban a Farming Kindergarten, 3800 négyzetméteren már kisgyerekkortól bevezet a tudatos környezetbarát gondolkodásba. A mezőgazdasági óvodát Vo Trong Nghia Architects tervezte; egy elképesztő programmal párosították.

Vietnám történelmi időkre visszamenőleg is, mindig az erősen mezőgazdasági beállítottságú országok közé sorolható. A Bien Hoa, Dong Nai-ban található kortárs óvoda célúl tűzte ki, hogy két fontos tevékenységet, az élelmiszerellátást és a tanulást, már az alapoktól,- kisgyerekkortól – tudatosan támogasson.

Az óvoda mellett egy hatalmas gyár található, itt azon szülők dolgoznak, akiknek gyermekei az óvodába járnak.A kortárs óvoda, mintegy 500 gyermeknek ad kiváló, környezettudatos gondolkodással ötvözött tanulási lehetőséget. A természet és a környezet minél tökéletesebb kapcsolatának bemutatására létrehoztak egy összefüggő zöldtetőt. Alatta, játszóteret alakítottak ki a gyerekeknek, valamint egy csodálatos veteményeskertet, ahol 200 négyzetméteren, ötféle zöldségféle termesztésével ismerkedhet meg a jövő nemzedéke. 

Körtánc a zöld óvodában.  Ismerkedés a zöldségtermesztéssel. 

Az épület komplexum célja, hogy a fény és a friss levegő beáramlását maximalizálja, a zöld tető megfelelő szigetelést, a zöld homlokzat pedig a belső tereknek ad megfelelő árnyékolást. Ezen tényezők megléte a napkollektor működésének ad kiváló lehetőséget. Így, már szinte természetes, hogy napkollektoros vízmelegítőt használnak, az újra hasznosított szennyvizet a közeli gyárban használják fel WC öblítésére illetve öntözésre.

 Játékosan tanulnak. Tudatos, környezetbarát nevelés 

Az óvodában, tehát minden olyan tényező megtalálható, amely segíti a gyermekek tudatos – környezetbarát- fejlődését. Ez a kisgyermekek vonatkozásában óriási dolog, hisz felnőttként, ezen tények meglétét veszik természetesnek, szükségszerűnek.

Környezetbarát óvoda, Vietnam.

https://www.dezeen.com/2014/11/11/farming-kindergarten-vo-trong-nghia-architects-vietnam-vegetable-garden/

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

ukrajna-napelem1

Napenergia befektetés Ukrajnában

Befektetői célpont: Ukrajna lehet a következő napparadicsom   Hatalmas fejlődés előtt az ukrajnai napenergia-piac annak köszönhetően, hogy az ország Európa legmagasabb átvételi árát nyújtja a

paradicsomgyar-mukodes

Termálvízzel fűti a paradicsomgyárát a magyar cég

Termálvízzel fűtött paradicsomgyár! Európa majdani legnagyobb, termálvízzel fűthető paradicsomtermesztő üvegháza mellé feldolgozó-üzemet is épít Turán a projektet finanszírozó Sugár Holding, miután a vártnál bővebb hozamban

napelemes-taska

Napelemes orvosi táska

Napelemes orvosi táska A napenergia hasznosítása a gyógyászatban Laura Stachel amerikai szülészorvos nő egy afrikai misszióban vett részt. Egy alkalommal szemtanúja volt, hogy egy műtétet

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)