Vietnami zöldóvóda.

Napkollektor az óvodában

Napkollektor-zöldtető és zöldségtermesztés egy vietnámi óvodában  

Vietnami zöldóvóda.Vietnámban a Farming Kindergarten, 3800 négyzetméteren már kisgyerekkortól bevezet a tudatos környezetbarát gondolkodásba. A mezőgazdasági óvodát Vo Trong Nghia Architects tervezte; egy elképesztő programmal párosították.

Vietnám történelmi időkre visszamenőleg is, mindig az erősen mezőgazdasági beállítottságú országok közé sorolható. A Bien Hoa, Dong Nai-ban található kortárs óvoda célúl tűzte ki, hogy két fontos tevékenységet, az élelmiszerellátást és a tanulást, már az alapoktól,- kisgyerekkortól – tudatosan támogasson.

 

Az óvoda mellett egy hatalmas gyár található, itt azon szülők dolgoznak, akiknek gyermekei az óvodába járnak.A kortárs óvoda, mintegy 500 gyermeknek ad kiváló, környezettudatos gondolkodással ötvözött tanulási lehetőséget. A természet és a környezet minél tökéletesebb kapcsolatának bemutatására létrehoztak egy összefüggő zöldtetőt. Alatta, játszóteret alakítottak ki a gyerekeknek, valamint egy csodálatos veteményeskertet, ahol 200 négyzetméteren, ötféle zöldségféle termesztésével ismerkedhet meg a jövő nemzedéke. 

Körtánc a zöld óvodában.  Ismerkedés a zöldségtermesztéssel. 

Az épület komplexum célja, hogy a fény és a friss levegő beáramlását maximalizálja, a zöld tető megfelelő szigetelést, a zöld homlokzat pedig a belső tereknek ad megfelelő árnyékolást. Ezen tényezők megléte a napkollektor működésének ad kiváló lehetőséget. Így, már szinte természetes, hogy napkollektoros vízmelegítőt használnak, az újra hasznosított szennyvizet a közeli gyárban használják fel WC öblítésére illetve öntözésre.

 Játékosan tanulnak. Tudatos, környezetbarát nevelés 

Az óvodában, tehát minden olyan tényező megtalálható, amely segíti a gyermekek tudatos – környezetbarát- fejlődését. Ez a kisgyermekek vonatkozásában óriási dolog, hisz felnőttként, ezen tények meglétét veszik természetesnek, szükségszerűnek.

Környezetbarát óvoda, Vietnam.

 

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

energiaultetveny2

Energiaültetvény Tiszafüreden

Energiaültetvény telepítését kezdték meg Tiszafüreden, a kistérségi Start-munka mintaprogram keretében – jelentette be Papp Károly, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára a helyszínen, a Jász-Nagykun-Szolnok

felhokarcolo-napelemekkel

Napelemes ablakok hamarosan a felhőkarcolókon

Napelemes ablakok az építőiparban   Az Oxford-i Egyetem egyik kutató csapata bemutatta legújabb újítási kísérletét, a Napelemes ablaküveget, amelyet ha alkalmaznak a felhőkarcolókon, biztosíthatják annak

elektromos-repulogep2

Áram meghajtásos repülőgép

A hybrid repülőgép már gyártás érett     Sokáig nehézségekbe ütközött az elektromos repülők tervezése, mert az akkumulátorok túl nehezek voltak, és nem tároltak elegendő

Scroll to Top