Napkollektor-zöldtető és zöldségtermesztés egy vietnámi óvodában  

Vietnami zöldóvóda.Vietnámban a Farming Kindergarten, 3800 négyzetméteren már kisgyerekkortól bevezet a tudatos környezetbarát gondolkodásba. A mezőgazdasági óvodát Vo Trong Nghia Architects tervezte; egy elképesztő programmal párosították.

Vietnám történelmi időkre visszamenőleg is, mindig az erősen mezőgazdasági beállítottságú országok közé sorolható. A Bien Hoa, Dong Nai-ban található kortárs óvoda célúl tűzte ki, hogy két fontos tevékenységet, az élelmiszerellátást és a tanulást, már az alapoktól,- kisgyerekkortól - tudatosan támogasson.

 

Az óvoda mellett egy hatalmas gyár található, itt azon szülők dolgoznak, akiknek gyermekei az óvodába járnak.A kortárs óvoda, mintegy 500 gyermeknek ad kiváló, környezettudatos gondolkodással ötvözött tanulási lehetőséget. A természet és a környezet minél tökéletesebb kapcsolatának bemutatására létrehoztak egy összefüggő zöldtetőt. Alatta, játszóteret alakítottak ki a gyerekeknek, valamint egy csodálatos veteményeskertet, ahol 200 négyzetméteren, ötféle zöldségféle termesztésével ismerkedhet meg a jövő nemzedéke. 

Körtánc a zöld óvodában.  Ismerkedés a zöldségtermesztéssel. 

Az épület komplexum célja, hogy a fény és a friss levegő beáramlását maximalizálja, a zöld tető megfelelő szigetelést, a zöld homlokzat pedig a belső tereknek ad megfelelő árnyékolást. Ezen tényezők megléte a napkollektor működésének ad kiváló lehetőséget. Így, már szinte természetes, hogy napkollektoros vízmelegítőt használnak, az újra hasznosított szennyvizet a közeli gyárban használják fel WC öblítésére illetve öntözésre.

 Játékosan tanulnak. Tudatos, környezetbarát nevelés 

Az óvodában, tehát minden olyan tényező megtalálható, amely segíti a gyermekek tudatos - környezetbarát- fejlődését. Ez a kisgyermekek vonatkozásában óriási dolog, hisz felnőttként, ezen tények meglétét veszik természetesnek, szükségszerűnek.

Környezetbarát óvoda, Vietnam.

 

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13