solar impulse paris0611

Napelemes repülőgép

A napelemes repülőgép sikeresen célba ért

solar impulse paris0611Eredményesnek bizonyult a Solar Impulse svájci napelemes repülőgép második kísérlete: 17 óra 30 perces repülés után, péntekre virradó éjszaka leszállt a dél-marokkói Varzazátban. A repülőgép André Borschberg irányításával a marokkói Rabatból indult, és hajnali 1 óra 26 perckor érkezett a célállomásra.

 

solar-impulse-napelemes-repulo2 solar-impulse-napelemes-repulo solar-impulse3
nagyításhoz kattints a képekre

Ez volt az üzemanyag nélkül repülő, a szénszálas Solar Impulse második kísérlete, hogy elérje az Atlasz-hegység délkeleti részén fekvő települést. Június 13-én a 465 kilométeres út felénél vissza kellett fordulnia a rendkívül erős szél miatt.

„A mostani út csodálatos volt. Nagyon örültem, hogy ilyen magasan repülhettem” – mondta a pilóta. A Solar Impulse-misszió irányítói azért választották célpontnak Varzazátot, mert a marokkói kormány e város mellett akarja felépíteni a világ legnagyobb naperőművét. Az észak-afrikai ország öt naperőművet akar építeni, hogy csökkentse függőségét a fosszilis üzemanyagoktól. 2020-ra összesen kétezer megawatt napenergiát akar előállítani.

A Solar Impulse május 24-én indult a svájci Payerne-ből Madridba, Marokkóba vezető első interkontinentális útjának első állomására. Rabatba június 5-én érkezett. Az utat a Solar Impulse svájci cég és a marokkói Napenergia-ügynökség (Masen) közösen szervezte.
Jövőre világkörüli utat terveznek a napelemes repülőgéppel. Az elért eredmények teljesen új utat nyitnak a napenergia felhasználás területeinek bővítésére. Újabb bizonyíték arra, hogy a megújuló energiaforrásoknak, a napelemes rendszereknek igenis van helyük a jelen társadalmunkban.

SolarImpulse-szerkezet
nagyobb képért kattints rá

https://www.eda.admin.ch/aboutswitzerland/en/home/dossiers/solar-impulse-_-weltumrundung-in-einem-solarflugzeug.html

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

napelemes-hajo

Napelemes hajó Szegeden

Napelemekkel működő hajó épül Szegeden Szegeden a Tisza partján, a  Roosevelt térrel egy magasságban köthet majd ki májusban az az 50 négyzetméteres lakóhajó, amelyet a

paradicsomgyar-mukodes

Termálvízzel fűti a paradicsomgyárát a magyar cég

Termálvízzel fűtött paradicsomgyár! Európa majdani legnagyobb, termálvízzel fűthető paradicsomtermesztő üvegháza mellé feldolgozó-üzemet is épít Turán a projektet finanszírozó Sugár Holding, miután a vártnál bővebb hozamban

thumb Nemetorszag zoldre valt

Németország Zöld energiára vált

Németország Zöld energiára áll át! Bezárja atomerőműveit! Míg Németország atomerőmű bezárásban gondolkodik, és grandiózus lépésekkel halad a környezetbarát megoldások irányába, addig Magyarország atomerőművet épít. Németország

Scroll to Top