napelemes-taska

Napelemes orvosi táska

Napelemes orvosi táska

A napenergia hasznosítása a gyógyászatban

napelemes-taskaLaura Stachel amerikai szülészorvos nő egy afrikai misszióban vett részt. Egy alkalommal szemtanúja volt, hogy egy műtétet kerozénlámpa fényénél végeztek. A lámpa azonban kiégett az operáció közben, így az orvosok kénytelenek voltak munkájukat zseblámpa mellett befejezni. A doktornőt annyira sokkolta ez az élmény, hogy hazatérése után gondolkodni kezdett a megoldásokon.

Miután férje a napelem-iparban dolgozik, így kísérletezni kezdtek különböző nappanelekkel és kis méretű lámpákkal egy hordozható orvosi táskán, amelyet afrikai utazásokra használhatnak. A napenergia és egy kis akkumulátor tűnt a legjobb megoldásnak, mivel számos afrikai faluban nincsen villamos energia-hálózat, ugyanakkor bőségesen van nappal napsütés az akkumulátor feltöltésére. A kisméretű lámpákra pedig azért volt szükség, hogy azok szintén biztonságosan elférjenek a táskában, továbbá ne legyen túl magas az energia fogyasztásuk, hisz akkor túl nagy méretű akkumulátorokra lenne szükség. Ez helyhiány miatt se lenne praktikus, továbbá drágítaná a megoldást.

napelemes-taska3 napelemes-taska2

nagyításhoz kattints a képre

Létrehozták a We Care Solar nonprofit cégüket, és ennek köszönhetően ma már a Föld mintegy 200, világtól elzárt helyén dolgozó orvoscsapat birtokában van ilyen táska. Kezdetben elsősorban szülészetekre állították össze tartalmát, de ma már mindenféle sürgős orvosi beavatkozásokra alkalmas lett.

A rendszer fő alkotó elemei: 40-80 W-ot termelő napelemek, LED lámpák, töltők az akkumulátornak és mobiltelefonoknak és a 12 amperórás akkumulátor, de a renszer tovább bővíthető 200 W-os napelemekre és akár 140 amperórás akkumulátorra is.

A napelemes orvosi táskáknak köszönhetően immár évente 15 ezer anya kap 24 órás ellátást Afrikában és a világ más kevésbé fejlett tájain.

http://wecaresolar.org/

Oszd meg a barátaiddal:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

Elektromos autó a Budapest Airport kifutópályáján

Elektromos autó

Budapest Airport elektromos autó megjelenése Budapest Airport gépjárműflottájának első tisztán elektromos meghajtású járműve egy Smart Electric Drive. A repülőtéren sorra jelennek meg a korszerűbb, tisztább

papirraklap-ikea

Papír raklapokra áll át az IKEA!

Papírraklap az IKEÁNÁL A megszokott, fából készült raklapok helyett egyszerhasználatos, papírból készült hordozókra pakolja ezután a termékeit. A hullámkartonból hajtogatott raklap teherbírása 750 kiló, ugyanannyi,

napkollektor-medencefutes-budapest

Napkollektor, napenergia hasznosítása

Napkollektor Napenergia hasznosítás a mindennapokban Mostanra elljutottunk odáig, hogy szinte már mindennapos téma a különböző hírforrásokban az a tény, hogy Földünket és a Föld által

Scroll to Top

Kérj díjmentes szaktanácsot

Hatékonyan szeretnéd csökkenteni energia kiadásaid?

Kérj díjmentes visszahívást a telefonszámod megadásával.

📲 Ha van most pár perced és gyorsítósávra helyeznéd a folyamatot, akkor keress nyugodtan: +36 20 252 0920

Új érdeklődő, tokyosolar.hu (#6)