orsos-island1

Luxus napelemes sziget

Az úszó napelemes magánsziget – Orsos Island

 

orsos-island1Egy szárazföldi pompás nyaraló és egy luxusjacht minden pozitívumát egyesíti magában az a lebegő „magánsziget”, amelyet a grazi központú Orsos Island kínál, anyagilag jól állók számára. A 20 méter széles, 37 méter hosszú úszó sziget, amely 12 ember kényelmes elhelyezését biztosítja egyidőben, 4,6 millió dollárba kerül.

A rajta elfogyasztandó ételt leszámítva az Orsos Island teljesen megfelel a fenntarthatósági követelményeknek, maximálisan környezetbarát: 160 m2 felületű napelemes rendszer és egy hangtalan szélkerék mellett a tengervíz biztosítja energia-ellátását: ez utóbbinak átalakítása működteti rajta a fűtést, valamint a légkondicionálást. Az energiafelesleget használják fel a tengervíz sótalanítására és ivóvízzé való átalakítására, továbbá a szennyvíz tisztítására. Mindezt egy intelligens számítógép ellenőrzi.

 

 

 

 

 

 

orsos-island2 orsos-island3 orsos-island4
Nagyításért kattints a képekre

 

Ezen úszó luxus magánsziget megszületése bennünket, magyarokat is büszkeséggel tölthet el, mert az Orsos Islandet a nemzetközi hírű Csikós Mihály tervezőmérnök tervezte.

 

orsos-island5 orsos-island6
Nagyításért kattints a képekre

 

http://www.csikos.hu/index.php?id=3&galeria_id=327&kategoria_id=4

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

solar impulse paris0611

Napelemes repülőgép

A napelemes repülőgép sikeresen célba ért   Eredményesnek bizonyult a Solar Impulse svájci napelemes repülőgép második kísérlete: 17 óra 30 perces repülés után, péntekre virradó

irorszag-zolderomu3

Újabb Ír megujuló energia befektetés

Írországi zölderőmű kopmlexum tervezet   A megfelelően elhelyezett szélerőművek nagyon jó energiaforrásnak bizonyulnak ‒ amikor fúj a szél. Az erőforrás kiszámíthatatlansága azonban elég hektikussá teheti

Scroll to Top