Bioüzemanyag hamarosan a hajózásban is

 

A MAERSK vállalat már teszteli.

 

maersk-bio-uzemanyagAz amerikai haditengerészet együttműködik a dán Maersk hajógyárral az algákból előállított bioüzemanyag konténer szállító hajókon történő tesztelésében.
A hajó, amelyet kiválasztottak az Észak-Európa és India közötti útra, 300 méter hosszú és fel van szerelve egy hagyományos üzemanyagot használó motorral, valamint egy segédmotorral is, amely csökkenti a kockázatot arra az esetre,ha a tesztelés során működési hiba következne be.

Ez a segédmotor egy hagyományos és egy bioüzemanyagot tartalmazó tartállyal és egy keverővel rendelkezik.

A tengeri hajózásnak a következő évtizedekben erőteljesen csökkentenie kell a C02 kibocsátásokat és növelnie kell az üzemanyagok hatékonyságát. Ezt pedig csak a bioüzemanyagok fokozott használatával lehet elérni.

 

 

A kísérletben résztvevő hajó a németországi Bremerhaventől az indiai Pipavavig 30 tonna bioüzemanyagot használt fel fokozatos, 7%-tól 100 %-ig való adagolásban. A teszt eredményeinek értékelése folyamatban van.

 

 

maersk-bio-uzemanyag2

Aiolus News

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13