Bővül a magyar elektromos töltőhálózat

eontolto2Győrben ünnepélyes keretek között átadták az E.ON Budapest-Bécs elektromos töltőállomás-hálózatának legújabb töltőit, így most már bárki használhatja a győri, tatai és mosonmagyaróvári kutakat.

Sajtóközlemény - E.ON Hungária Zrt.


„Az infrastruktúra megteremtésével és komplex szolgáltatásokkal szeretnék megteremteni az elektromos autózás alapjait Magyarországon.” – mondta Dr. Eric Depluet, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója. Az ünnepélyes átadón az E.ON egy elektromos rásegítésű kerékpárt ajándékozott Győr városának, melyet Borkai Zsolt polgármester vett át a város nevében.

 

„A nemzetközi E.ON csoport – a fenntartható energiagazdálkodás szellemében – már évek óta számos projektet támogat sikeresen a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése érdekében. Magyarországon tavaly a budapesti Kempinski Hotelnél átadott töltőállomás volt az első lépés a Budapest-Bécs elektromos útvonalhálózat kiépítésében. A helyszínek kiválasztásánál fontos szempont volt a turisztikai vonzerő is: míg elektromos autónk/motorunk/kerékpárunk/robogónk/plug-in hibridünk töltődik, addig sétálhatunk, kávézhatunk, kikapcsolódhatunk, ebédelhetünk ezekben a szép városokban.” – mondta Eric Depluet.

Vezető hazai energiaszolgáltatóként tavaly október óta az E.ON az e-autózás valamennyi előnyét biztosító komplex szolgáltatást nyújt: nemcsak töltőket értékesít, hanem elvégzi a kivitelezést, biztosítja a folyamatos üzemeltetést és villamos energiát - akár zöld energiát - is szolgáltat. A vállalat magyarországi értékesítési stratégiáját illetően Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat és beépítik az anyacégtől kapott technológiai, és tapasztalati tudást, hiszen Németországban már előrébb járnak az elektromos autózásban. Regionális szolgáltatóként azt is fontosnak tartják, hogy az ilyen jellegű innovációk, környezettudatos fejlesztések ne csak a főváros lakosaihoz jussanak el, hanem az E.ON szolgáltatási területén élő fogyasztók is élvezhessék ezeket az előnyöket.

eontolto1

Ezen törekvésében az E.ON olyan partnereket talált, mint a most átadott töltőállomásoknak helyet adó Győr város önkormányzata és az önkormányzat tulajdonában lévő Győri Közszolgáltató és Vagyonkezelő Zrt., valamint a tatai Old Lake Golf Centrum és a mosonmagyaróvári Hotel Corvina. „Innovatív, a környezettudatosságot szem előtt tartó városként fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk az ilyen kezdeményezésekben és reméljük, hogy pár év múlva egyre több elektromos jármű közlekedik majd városunkban is. Ezt ösztönözvén Győrben a Jókai úti parkolóházban ingyenesen tölthetik a gépjárműveket az autótulajdonosok, és vizsgáljuk a lehetőségét annak, hogy a közterületeken ingyen parkolhassanak az elektromos autókat használók.” - mondta el Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Az igazán környezettudatos vállalatok számára az elektro-mobilitás további perspektívát jelenthet a megújuló forrásból származó árammal működő töltőállomások telepítése által. Ebben az esetben ugyanis nemcsak az autók elsődleges CO2-kibocsátása lesz nulla, de a felhasználásra kerülő áram megtermelése sem terheli a környezetet. A mosonmagyaróvári Corvina Hotel pályázati támogatással photovoltaikus kiserőművet létesít a telephelyén, így a töltéshez megújuló energiát tud majd biztosítani a termelési órák alatt. Az E.ON a jövőben átadásra kerülő és már meglévő elektromos töltőállomások működéséhez is tud igény esetén zöld energiát biztosítani.

Az ünnepélyes átadón az országban először, 9 hazai importőr elektromos autói vonultak fel. A rendezvényen részt vett Vincze Ottó, az E.ON Családi Foci program nagykövete és Boczkó Gábor párbajtőröző, az E.ON Olimpiai Csapat tagja is, akik az érdeklődőkkel együtt elektromos gokartokat teszteltek.

eontolto3

eon.hu

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13