HEAT PIPE vákuumcső

heat-pipe-vakuumcso-kicsi

HEAT PIPE betét jellemzők:

  • Hossza: 1700mm
  • Anyag: réz
  • Súly: 226 gramm
  • Kondenzátor mérete: 70x14x0,8mm
  • Hőtovábbító vezérsík: Alumínium
  • Indítási hőmérséklet: 69C  
  • Hőátadási tényező: 220W

 

napkollektor-vasarlas

HEAT PIPE vákuumcső ár:

Személyes átvétellel:  7.300,-ft /darab

Futárral utánvéttel:     9.300,-ft /darab

FIGYELEM!!! Postával, vagy futárral 5db-nál kisebb mennyiséget nem tudunk küldeni, mert az 1-2 darabos küldeményeknél
a biztonságos csomagolást nem tudjuk megoldani. Kisebb mennyiség esetén csak a személyes átvétel megoldott.

 

HEAT PIPE vákuumcső felépítése: 

heat-pipe-vakuumcso

A HEAT PIPE vákuumcső abban tér el a sima vákuumcsőtől, hogy a belselyében található egy rézből készült rúd. (ezt a réz rudat HEAT PIPE-nak vagy másnéven hőcső-nek nevezik) Ez a hőelnyelő (hőcső) egy mindkét végén zárt réz cső, amiben folyadék található. Ez a folyadék, már alacsony nyomáson eléri forráspontját. Mint tudjuk, magasabb tengerszint feletti magasságoknál hamarabb forr fel a víz, így a hőcsőben az alacsony nyomásnak köszönhetően már akár 30°C körüli hőmérsékleten felforr a benne lévő folyadék és átalakul gőzzé.

Ez a gőz a réz hőcsőben felfelé száll. A cső felső végén található egy hő-patron (HEAT PIPE kondenzátor), melyen keresztül  a gőz átadja hőjét a napkollektor tartályában lévő víznek, vagy szolár folyadéknak. A gőzből a hőátadás következménye képen ismét folyékony halmazállapotú folyadék lesz, ami visszafolyik a cső aljába, hogy újra és újra megismételje ezt a folyamatot. A HEAT PIPE vákuumcsővel felszerelt napkollektor nagyon hatékony, mivel a hőcsőben található alacsony nyomásnak a következtében hamar felforr a benne található folyadék, így gyorsan elindul a folyamat. A HEAT PIPE vákuumcsöves (hőcsöves) napkollektor télen is tud működni de természetesen ehhez szükség van napsütésre vagy legalább szórt fényre. A HEAT PIPE -hőcsöves- napkollektor lényegesen jobb hatásfokú, mint a sima vákuumcsöves napkollektor.

 

heat-pipe-vakuumcso-kicsi-b

  

A  Heat Pipe vákuumcsöves (hőcsöves)  vízmelegítő napkollektorok előnyei:

  • Ha egy vákuumcső eltörik, attól még a napkollektor működőképes marad, a víz / szolár folyadék nem folyik ki a napkollektorból, (a nyomás megmarad) és a többi heat-pipe vákuumcsőtovább melegíti a tartályban levő vizet. Könnyen és gyorsan ki lehet cserélni a hibás vákuumcsövet. 
  • A Heat-pipe vákuumcsövek nagy hatékonysággal melegítik a tartályban levő folyadékot. Így rövidebb idő alatt, melegebb víz keletkezik a víztartályban.

  

Heat Pipe vákuumcső hatékonysága borús időben

 

napkollektor-vasarlas

tokyosolar-kapcsolat

 

Szállítási és fizetési feltételek

napkollektor-arakTermékeinket személyesen vagy a honlapunkon történő megrendelés útján tudja megvásárolni!

Személyes átvétellel: Előzetes telefonon történt egyeztetés után a terméket átveheti referencia házunknál, kp fizetéssel.Tel.: 20 342 2353.

Futár szolgálattal előre utalással: A napkollektor  vételárát  és a szállítási díjat a 11742214-20015367-es OTP Bank számla számra történő utalás után futárszolgálattal juttatjuk el Önhöz.

 

Futár szolgálattal utánvéttel: A napkollektor vételárát és a szállítás díját a futárnak kell átadnia a termék kiszállításakor.
A kiválasztott áru mellett feltüntetett ár a bruttó vételár, amely tartalmazza a szállítási költséget. A megrendelt árut munkanapokon előzetes e-mail-ben, vagy telefonos visszaigazolást követően, a készlet erejéig, 24-48 órán belül útnak indítjuk. A munkaszüneti (szombat, vasárnap) és ünnepnap beérkezett megrendeléseket legkorábban a megrendelést követő első vagy második munkanapon teljesítjük. A napkollektor szállítását futár végzi napközben 8-17 óráig.

Kellemes Vásárlást kívánunk Önnek!

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13