Egyre többet költünk Zöldenergiára!

Egyre többet költünk zöldenergiára!

Egy friss ENSZ tanulmány szerint 2010-ben 32 százalékkal nőtt világszerte az az összeg, amelyet környezetbarát energiára költünk. Ennek oka, hogy a zöld energia egyre olcsóbban és egyre könnyebben elérhetővé válik, illetve számos országban egyre szigorúbban követelik a megújuló energiaforrások használatát.

Az ENSZ környezetvédelmi programjának adatai szerint 2010-ben összesen 211 milliárd dollárt fordítottak az országok a megújuló energiaforrások kiépítésére, ennek az összegnek a nagy részét az új kínai szélerőművek és a Németországban létesített napelemek teszik ki. A tanulmány rámutat arra is, hogy a fejlődő országok jóval többet költöttek tavaly zöld energiaforrások telepítésére, mint a fejlett államok.

 

Az adatok szerint Kína egyedül több mint 49,8 milliárd dollárt költött ilyen célokra, míg a második legtöbbet az Egyesült Államok: 29,6 milliárd dollárt. A tanulmány a kormányzati politika szerepét hangsúlyozza a megújuló energiaforrások technológiájának fejlesztésében, és kiemeli, hogy a kormányok többet – egészen pontosan 5,3 milliárd dollárt – áldoztak tavaly kutatásokra. A tanulmány azt is megállapítja, hogy a napenergia ára 2008-óta 60 százalékkal csökkent, aminek hatására világszerte egyre többen használnak napelemeket.

Peter Lund, a finn Aalto egyetem energiapolitikai szakértője a USA Today-nek nyilatkozott a témáról. Lund úgy gondolja, hogy “a zöld energia egyre jelentősebbé kezd válni, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a megújuló energiaforrások piaca még mindig alapvetően az állami támogatásoktól és a kormányzati politikától függ.”

usatoday.com 2011.07.07

 

 

 

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

passzivhaz

Havi 5000,- Ft a fűtésszámlám

Havi 5000 Ft a fűtésszámlám Családi házam van, de csak havi 5000,- Ft a fűtésszámlám     Egy ilyen épület megépítése kb. 10%-kal több a

Családi házaknál 90%-nál nem megfelelő a hőszigetelés

Hőszigetelés családi házaknál

Az ország teljes energiafogyasztásának 8 százaléka lennemegtakarítható a családi házakra vonatkozó megfelelőhőszigetelés alkalmazásával   Családi házak teljeskörű hőszigetelésével, az ország teljes energiafogyasztásának 8 százaléka megtakarítható

Scroll to Top