Egyre többet költünk zöldenergiára!

Egy friss ENSZ tanulmány szerint 2010-ben 32 százalékkal nőtt világszerte az az összeg, amelyet környezetbarát energiára költünk. Ennek oka, hogy a zöld energia egyre olcsóbban és egyre könnyebben elérhetővé válik, illetve számos országban egyre szigorúbban követelik a megújuló energiaforrások használatát.

Az ENSZ környezetvédelmi programjának adatai szerint 2010-ben összesen 211 milliárd dollárt fordítottak az országok a megújuló energiaforrások kiépítésére, ennek az összegnek a nagy részét az új kínai szélerőművek és a Németországban létesített napelemek teszik ki. A tanulmány rámutat arra is, hogy a fejlődő országok jóval többet költöttek tavaly zöld energiaforrások telepítésére, mint a fejlett államok.

 

Az adatok szerint Kína egyedül több mint 49,8 milliárd dollárt költött ilyen célokra, míg a második legtöbbet az Egyesült Államok: 29,6 milliárd dollárt. A tanulmány a kormányzati politika szerepét hangsúlyozza a megújuló energiaforrások technológiájának fejlesztésében, és kiemeli, hogy a kormányok többet - egészen pontosan 5,3 milliárd dollárt - áldoztak tavaly kutatásokra. A tanulmány azt is megállapítja, hogy a napenergia ára 2008-óta 60 százalékkal csökkent, aminek hatására világszerte egyre többen használnak napelemeket.

Peter Lund, a finn Aalto egyetem energiapolitikai szakértője a USA Today-nek nyilatkozott a témáról. Lund úgy gondolja, hogy "a zöld energia egyre jelentősebbé kezd válni, ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a megújuló energiaforrások piaca még mindig alapvetően az állami támogatásoktól és a kormányzati politikától függ."

usatoday.com 2011.07.07

 

 

 

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13