solar impulse paris0611

Napelemes repülőgép

A napelemes repülőgép sikeresen célba ért

 

solar impulse paris0611Eredményesnek bizonyult a Solar Impulse svájci napelemes repülőgép második kísérlete: 17 óra 30 perces repülés után, péntekre virradó éjszaka leszállt a dél-marokkói Varzazátban. A repülőgép André Borschberg irányításával a marokkói Rabatból indult, és hajnali 1 óra 26 perckor érkezett a célállomásra.

 

 

nagyításhoz kattints a képre

 

solar-impulse-napelemes-repulo2 solar-impulse-napelemes-repulo solar-impulse3
nagyításhoz kattints a képekre

 

Ez volt az üzemanyag nélkül repülő, a szénszálas Solar Impulse második kísérlete, hogy elérje az Atlasz-hegység délkeleti részén fekvő települést. Június 13-én a 465 kilométeres út felénél vissza kellett fordulnia a rendkívül erős szél miatt.

„A mostani út csodálatos volt. Nagyon örültem, hogy ilyen magasan repülhettem” – mondta a pilóta. A Solar Impulse-misszió irányítói azért választották célpontnak Varzazátot, mert a marokkói kormány e város mellett akarja felépíteni a világ legnagyobb naperőművét. Az észak-afrikai ország öt naperőművet akar építeni, hogy csökkentse függőségét a fosszilis üzemanyagoktól. 2020-ra összesen kétezer megawatt napenergiát akar előállítani.

 

 

{youtube}Ogp2Rhb9UE8{/youtube}

A Solar Impulse május 24-én indult a svájci Payerne-ből Madridba, Marokkóba vezető első interkontinentális útjának első állomására. Rabatba június 5-én érkezett. Az utat a Solar Impulse svájci cég és a marokkói Napenergia-ügynökség (Masen) közösen szervezte.
Jövőre világkörüli utat terveznek a napelemes repülőgéppel. Az elért eredmények teljesen új utat nyitnak a napenergia felhasználás területeinek bővítésére. Újabb bizonyíték arra, hogy a megújuló energiaforrásoknak, a napelemes rendszereknek igenis van helyük a jelen társadalmunkban.

 

 

SolarImpulse-szerkezet
nagyobb képért kattints rá

 

mti

 

 

 

 

 

Oszd meg a barátaiddal:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kapcsolódó hírek

ivoviz-a-levegobol

Víz a levegőből szélgenerátorral

Ivóvíz készítés szélgenerátorral   Elektromos áram helyett iható minőségű tiszta csapvizet állít elő cseppfolyósítással az az újfajta szélturbina, amit már tesztelnek az Egyesült Arab Emirátusok

orsos-island1

Luxus napelemes sziget

Az úszó napelemes magánsziget – Orsos Island   Egy szárazföldi pompás nyaraló és egy luxusjacht minden pozitívumát egyesíti magában az a lebegő „magánsziget”, amelyet a

Scroll to Top