Az úszó napelemes magánsziget - Orsos Island

 

orsos-island1Egy szárazföldi pompás nyaraló és egy luxusjacht minden pozitívumát egyesíti magában az a lebegő „magánsziget”, amelyet a grazi központú Orsos Island kínál, anyagilag jól állók számára. A 20 méter széles, 37 méter hosszú úszó sziget, amely 12 ember kényelmes elhelyezését biztosítja egyidőben, 4,6 millió dollárba kerül.

A rajta elfogyasztandó ételt leszámítva az Orsos Island teljesen megfelel a fenntarthatósági követelményeknek, maximálisan környezetbarát: 160 m2 felületű napelemes rendszer és egy hangtalan szélkerék mellett a tengervíz biztosítja energia-ellátását: ez utóbbinak átalakítása működteti rajta a fűtést, valamint a légkondicionálást. Az energiafelesleget használják fel a tengervíz sótalanítására és ivóvízzé való átalakítására, továbbá a szennyvíz tisztítására. Mindezt egy intelligens számítógép ellenőrzi.

 

 

 

 

 

 

orsos-island2 orsos-island3 orsos-island4
Nagyításért kattints a képekre

 

Ezen úszó luxus magánsziget megszületése bennünket, magyarokat is büszkeséggel tölthet el, mert az Orsos Islandet a nemzetközi hírű Csikós Mihály tervezőmérnök tervezte.

orsos-island5 orsos-island6
Nagyításért kattints a képekre

 

http://www.csikos.hu/index.php?id=3&galeria_id=327&kategoria_id=4

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13