Ki vesz egyáltalán napkollektort?

 

Jogosan felmerül a kérdés. Kinek van szüksége a napkollektorra?

 

Az elégedett vásárlóink döntései között az alábbi okok szerepeltek.

Akinek fontos, hogy kiváltsa a villanybojert, vagy a gázbojlert annak jó döntés volt a napkollektort választani. Szintén hasznos, ha valaki kiadás csökkentésben gondolkodik, vagy rezsi csökkentésben. Ezeket mind biztosítja a használatba vett kollektor. További pozitív előny érhető el annak a vásárlónak is, akinek fontos az ingatlana értékének a növlése. Persze a környezettudatos, zöld gondolkodású emberek is mind hasznos választásnak vélték a beszerzését a napenergiás vízmelegítő napkollektornak.

 

Vannak helyi adottságok is, amik közbeszólhatnak az ember terveinek. A lakótelepi, vagy emeletes házban lakók gondolhatják, hogy a napenergia hasznosítás lehetősége csak a kertes ház tulajdonosok előtt áll nyitva. A jó hír, hogy ez nem igaz. Számos példa van társasházakra a napenergia hasznosítás terén. A lakók öszefogásával számos fűtés korszerűsítési program valósult már így meg.

De ha nehézkesek a lakók és nincs aki összefogja őket, akkor is marad az erkélyre szerelhető napkollektor típus, mint tökéletes lehetőség az ingyenes melegvíz előállításra.

 

  austin-szelgenerator   wildpoldsried-kofalu   napkollektor-medencefutes-budapest

kattints a képekre a nagyításhoz

 

Ki az aki nem vásárol napkollektort?

 

Nem mindenki vásárol napkollektort. Azok akik elkötelezett hívei az orosz földgáznak, vagy a barnaszén, vagy erdő elégetésből származó elektromos áramnak, nem választják a napenergiát. De azok sem akik a környezetre ártalmas atomenergia használatát és az abból származó elektromos áramot kedvelik.

Azon sem fognak ilyen készüléket használni, akik pénzügyileg nem érdekeltek abban, hogy a családi kassza, a családi buksza évi 30-100 ezer forittal vastagabb maradjon. Nekik mindegy mennyi a havi kiadás, a havi rezsi.

De van egy olyan csoportja is a vásárlóknak, akik sokkal hasznosabbnak tartják egy újabb mobiltelefon készülék beszerzését, egy modern, mindennél laposabb képernyőjű TV vásárlását, vagy egy házimozi beszerzését. Még akkor is ha tudják, hogy ezek a készülékek hónapok alatt a beszerzési ár töredékét érik, és hónapról hónapra csak költséget termelnek, bevételt nem hoznak.

Azok az emberek se fognak, akik tipikusan eldobják a szemetet az utcán, a sittet, hulladékot a közeli erdőbe viszik.

 

  Deforestation-Amazon   ipari-szmog   sugarveszely

 kattints a képekre a nagyításhoz

 

 

Bővebb információ a -----> napkollektorokról

 

 

Egy kis történelem...

retro-napkollektorÉrdekes és ugyanakkor tanulságos információ, hogy a 30-as években az Egyesült Államok déli államaiban (Miamiban főként) épült új lakások 80%-a fel volt szerelve napkollektoros rendszerrel! Akkoriban ez számos munkalehetőséget teremtett, hiszen csak délen közel 60.000 rendszert adtak el. Az ígéretes kezdetnek azonban gyorsan véget vetett az 50-es években rohamosan elterjedt, olcsó, fosszilis alapú energiahálózatok megjelenése. Emiatt az USA napkollektor-ipara összeomlott, s csaknem teljesen megszűnt. A 2000-es évek elejéig kellett várni a természetes energiahordozók újrafelfedezésére.

Miért használjuk a napkollektort?

ingyen-melegvizA napkollektor alkalmazásának fő oka az energia- és pénztakarékosság, illetve a környezetvédelem, ugyanis napjainkban egyre növekvőbb probléma a különböző épületek fűtésének megoldása, meleg víz igényének ellátása. Mivel a napkollektor energiáját a napenergia átalakításával nyeri, így nem szükséges hagyományos energiaforrást (pl. szén, földgáz, fűtőolaj) igénybe venni, ebből következik, hogy üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az egyéb, nem természetes energiaforrásokra épülő fűtőrendszereké. Ezen felül környezetkímélőbbek, mint a fentebb említett energiaforrások, mivel nem termelnek üvegházhatású és/vagy mérgező gázokat, és nem szükséges folyamatos munkavégzés a fenntartásukhoz.

Mivel foglalkozik a Tokyo Solar?

tokyosolar-kicsiCégünk a Tokyo Solar Kft, hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszont eladásával. Mára sikerült annyi tapasztalatot összegyűjtenünk, hogy ezek alapján több olyan új típus forgalmazását kezdtük meg, amely a mai magyar piacon egyedülállóan rendelkezik mindazon tulajdonságokat, amit eddig egy termék sem mondhatott el magáról. Mi a vállalat tulajdonosai elhivatottak vagyunk abban, hogy a környezettudatosan éljünk, óvjuk, környezetünket és tegyük ezt úgy, hogy élvezzük is azt!
Mi elkezdtük! Kezdje el Ön is!

Adószám: 23048658-2-13